Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na suçlama: Bu açık bir intihal (3)

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU AMASYA’DA KONUŞTU  Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sinop ve Tokat mitinglerinin ardından Amasya’ya geldi. Yavuz Selim Meydanı’nda partisi tarafından organize edilen mitingde konuşan Başbakan Davutoğlu, kendisini...

21 Mayıs 2015 Perşembe 22:16
Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na suçlama: Bu açık bir intihal (3)






BAŞBAKAN DAVUTOĞLU AMASYA’DA KONUŞTU 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sinop ve Tokat mitinglerinin ardından Amasya’ya geldi. Yavuz Selim Meydanı’nda partisi tarafından organize edilen mitingde konuşan Başbakan Davutoğlu, kendisini vaktinde Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Osmanlıcılıkla suçladıklarını belirterek, "Bu adam 'rüya görüyor' dediler. Doğrudur bizim hedefimiz, rüyamız var. Rüyası olmayanlar utansın. Milleti için hayal kuramayanlar, rüya görmeyenler, Ferhat’ın Şirin'e aşkı gibi milletine bağlanamayanlar utansın. Amasya her açıdan mihenk noktasıdır. Amasya arkamızdaysa bizim başımızın eğilmesi mümkün mü? Başımızı öne eğebilirler mi? Milletimizi, devletimizi fetrete sokabilirler mi? Amasya ayağa kalkmış bugün. 7 Haziran'da 3'te 3 yapacak mıyız?" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştiren Başbakan Davutoğlu, "Buraya geçen hafta Bahçeli gelmiş, 'Yuhalamayın, ama hesap sorun.' Ağır hakaretler yapmış bana da, partimize de. Yine şeref sayfasını burada açmış. Ben onun dediğini söylemek istemem. Çünkü ben Amasya'da Şeyh Hamdullah'ın o güzel edebiyle 'edep yahu' diye yazan haddıyla konuşurum. Her yerde edep yahu denir. Ama bunların edepten nasibi yok. Buraya gelip bizim hakkımızda hakaretler etmiş, işte şimdi Amasya meydanından soruyorum. Bu fetret devrini bitiren, bu güzel şehirden soruyorum. 2002'de Ak Parti gelmeden önce devletimiz fetret devrindeydi değil mi? Bizim ekonomimizi Bahçeli mi idare ediyordu Başbakan Yardımcısı olarak yoksa IMF memuru mu? IMF memurundan talimat alanlar bize gelip konuşamazlar. 2002 yılında düşünün biz tankı hibe olarak alıyorduk. Altını çiziyorum İsrail’e tamire gönderiyorduk. Tam bir fetret devriydi. Bu fetret devrini kim bitirdi. IMF’ye borç defterini kim kapattı. Kendi tankımızı kim yapıyor, kendi Atak helikopterlerimizi kim uçurdu, kendi uydumuzu uzaya kim gönderdi, kendi savaş uçağımızı kim yapıyor. Söyleyin Amasya meydanından da Bahçeli’de diğerleri de duysun. Onlar konuşur, Ak Parti yapar. Bu al bayrağın, bu devletin, milletin şerefini kim kurtardı, devleti borç zilletinden kurtarıp şerefi kim iade etti, Türk Silahlı Kuvvetlerini başka ülkelere muhtaç olmaktan çıkarıp devlete şerefini kim iade etti. Dinlesinler. 12 yıl içerisinde yaptıklarımız destandır destan. Ferhat ile Şirin’in destanı gibi. Ak Parti ile milletin aşk destanıdır aşk" ifadelerini kullandı.
Konuşmasını Bahçeli'ye yüklenerek sürdüren Başbakan Davutoğlu şöyle devam etti:

"1999 seçimleri, bir muhterem hanımefendi MHP'den milletvekili seçildi, başörtüsüyle. Talimat geldi 'Başını açsın' diye Bahçeli'ye. Bahçeli, o aziz Türk kadının başını açıp Meclise gönderdi. Kendi milletvekilinin onurunu korumaktan aciz olup talimatla baş açanlar, şereften bahsedebilir mi? Biz kimseye şerefimizi sorgulatmayız."
Kılıçdaroğlu'nun bugün açıkladığı projeye de gönderme yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bunların her şeyi çalıntı, hırsızlık, intihal, yalancılık. Benim stratejik derinlik kitabımın arkasına bakmış, tabi yürüyen merdivene ters binen kitabı da tersinden okur. 
Proje diye getirdiği şeyi biz 15 senede yapıp tarihe imza diye attığımız şey. Türkiye 13 senede Ortadoğu’nun Balkanların, Kafkasların, Orta Asya'nın merkez ülkesi oldu mu. Saraybosna'da al bayrak dalgalanıyor mu. Filistinlilerin gönlünde al bayrak var mı? Orhun Anıtlarını biz tamir ettik mi? Sultan Sencer’in kabrini biz tamir ettik mi. Somaliye biz aş verdik mi. Suriyeli kardeşlerimize kucak açtık mı. İşte Afro-Avrasya’nın merkez ülkesi Türkiye. Biz bunu dediğimiz de Osmanlıcılıkla suçlayıp bizimle alay edenler birden Türkiye’nin coğrafyasını keşfettiler. Bre gafiller siz o coğrafya kitabını açmadan biz o kitabı yazmıştık yazmış. Somaliye niye gidiyoruz diyenler bunlar. Şimdi tutmuş afro avrasyanın merkez ülkesi Türkiye. Ya çalıntının bu kadarı aşıkane olmaz ki" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.