DBP'den 5-7 ekim olayları için ilginç savunma

DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek, 6-7 Ekim olaylarında HDP ve DBP'nin suçlandığını belirterek, "Esasen bunun nedenin ya da bunun esas çağırıcılarının sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın bu konudaki açıklamalarının...

25 Aralık 2014 Perşembe 13:25
DBP'den 5-7 ekim olayları için ilginç savunma






DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek, 6-7 Ekim olaylarında HDP ve DBP'nin suçlandığını belirterek, "Esasen bunun nedenin ya da bunun esas çağırıcılarının sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın bu konudaki açıklamalarının olduğunu belirtmek gerekiyor" iddiasında bulundu.
DBP Diyarbakır İl Eş Başkanları Ali Şimşek, Hafize İpek ile parti yöneticileri gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çözüm süreci ve İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşmeler devam ederken sokak eylemlerinin sürmesi konusunda ne düşündüğü sorulan Ali Şimşek, yaşanan olayların mevcut durumuyla günübirlik ortaya çıkmış gibi değerlendirmenin doğru olmadığını söyledi. Şimşek, şöyle dedi:
"Kürdistan'da uygulanan politikaların bir bütün toplum üzerinde yarattığı etki ve bunun ortaya çıkardığı refleksler şu veya bu şekilde zaman, zaman bazı yerlerde ortaya çıkıyor. Nasıl ki 6-7 Ekim süreci birilerinin özellikle basında ön planda çıkarmaya çalıştığı gibi HDP'nin ya da partimizin çağrısı üzerine gerçekleşen ve sanki hani bu süreçte yaşanan kimi sıkıntıların müsebbibi olarak partimiz ve HDP gösterilmeye çalışıldıysa, esasen bunun nedenin de, ya da bunun esas çağırıcılarının da sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın bu konudaki açıklamalarının olduğunu belirtmek gerekiyor."
Kobani'yle ilgili açıklamaların toplumun tepkisini tetiklediğini ileri süren Şimşek, çözüm sürecini desteklediklerini belirtti. Hükümetin yaklaşımını da eleştiren Şimşek, bunun Kürt halkında kimi kırılmalara yol açtığını da sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.