Demirtaş özerklik ilanı için ilk kez konuştu

PKK'nın şiddet eylemlerini örgüt adı ve 'terör' kelimesi kullanmadan ilk kez eleştiren HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da özerklik ilan edilerek bir sonuç elde edilemeyeceğini söyledi.

13 Nisan 2016 Çarşamba 03:18
Demirtaş özerklik ilanı için ilk kez konuştu






Demirtaş özerklik ilanı için ilk kez konuştu

Terör örgütü PKK'nın şiddet eylemlerini örgüt adı ve 'terör' kelimesi kullanmadan ilk kez eleştiren HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da özerklik ilan edilerek bir sonuç elde edilemeyeceğini söyledi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir toplantıya katılan Selahattin Demirtaş, “Türkiye’de barış masasının bir an önce tekrar kurulmasını” istedi.

Demirtaş, Barış Süreci’nde kendilerinin de hatalar yaptıklarını belirtererek şöyle konuştu: “Barış Süreci’ne Türkiye’nin doğusunda ve batısında büyük destek vardı. Bizim hatamız barış görüşmelerini şeffaf şekilde topluma mal edememek oldu. Aynı şekilde parlamentonun da sürecin arkasında olması gerekiyordu. Barış Süreci’ni bir kişinin inisiyatifine bırakmış olmak da bir hataydı.”

ŞİDDETİ REDDEDİYORUZ

PKK’nın şiddete yönelmesinin HDP’nin siyaset hareket alanını daralttığını söyleyen Demirtaş, “Şiddet başlı başına siyasetin hareket alanını daraltır. Bizler şiddet olaylarının durmasını talep ediyoruz. Şiddet ister doğuda ister batı da nerede olursa olsun kabul edilemez. Mücadelemizi demokratik yollarla yapacağız. PKK neden strateji değiştirdi; bunu onlara sormak lazım. Biz demokratik bir partiyiz ve şiddetin her türlüsünü reddediyoruz. Hendek savaşları kamu güvenliğini tehdit etti ve şiddeti tırmandırdı. Fakat bunlar diyalogla çözülmeli. Tankla, topla tüfekle değil” dedi. Türkiye’nin doğusundaki bazı yerlerde özyönetim ilan edilmesinin partileriyle ilgili olmadığını da vurgulayan Selahattin Demirtaş, özerklik ilan edilerek bir sonuç elde edilemeyeceğini vurguladı.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.