Destici: PKK'lı unsurlara karşı mutlaka kara harekatının başlatılması lazım

Hakan TÜRKTAN- Saadet YÖRÜKÇÜ/ESKİŞEHİR, () - BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "PKKlı unsurlara karşı mutlaka kara harekatının başlatılması lazım. Kandil başta olmak üzere Mahmur gibi hemen sınırımızın...

15 Ağustos 2015 Cumartesi 17:34
Destici: PKK'lı unsurlara karşı mutlaka kara harekatının başlatılması lazım






Hakan TÜRKTAN- Saadet YÖRÜKÇÜ/ESKİŞEHİR, () - BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "PKKlı unsurlara karşı mutlaka kara harekatının başlatılması lazım. Kandil başta olmak üzere Mahmur gibi hemen sınırımızın dibindeki, Kuzey Irak'taki PKK kamplarının ortadan kaldırılması lazım" dedi.
Genel Başkan Destici, Eskişehir'de kardeşi Mücahit Destici'nin oğulları Ahmet ve Emre Destici'nin TCDD Düğün Salonu'nda düzenlenen sünnet düğününe katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici son günlerde terör saldırılarının arttığına dikkat çekerek şöyle devam etti:
"Bitlis'te, Erzurum'da saldırılar var. Türkiye'nin her tarafında saldırılar devam ediyor. Maalesef Türkiye'yi yönetenler bizim beklediğimiz tarzda bizim beklediğimiz büyüklükte, güçte, irade ve kararlıkta bir karşı operasyonlar başlatmış değil. Bu işin sadece hava operasyonuyla çözülmeyeceğini, içerideki ve sınır dışındaki PKK'lı unsurlara karşı mutlaka kara harekatının başlatılması lazım. Kandil başta olmak üzere Mahmur gibi hemen sınırımızın dibindeki, Kuzey Irak'taki PKK kamplarının ortadan kaldırılması lazım. Bu da yetmez Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın PYD adı altında yaptığı yapılanmaya da müsaade etmemek lazım. Şimdi bu tedbirler alınmazsak bakın Yezidiler'den de PKK bir terör grubu oluşturdu. Yani biz Yezidiler'i alıyor, besliyor, sahip çıkıyoruz ama PKK onlardan bir terör grubu oluşturdu. İçeride bunların yuvaları, destekleyenler belli. Son günlerde bazı ilçelerde ve Hakkari il merkezinde 'biz artık kendi öz yönetimimizi oluşturuyoruz ve burada devletin atadığı hiçbir yöneticiyi istemiyoruz, kendimiz yöneteceğiz' diye meydan okumaları var. Bunlara devletin yani Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenlerin çok ciddi karşılık vermesi lazım. Bu karşılık da sözle değil bir fiil eylemle mutlaka yapılması gerekir. Top yekun bir süpürme harekatı yapılması lazım. Artık tahammül sınırları bitmiştir. Bıçak kemiğe dayanmıştır."
"HAYIRLI SONUÇ BEKLİYORUZ"

Koalisyon görüşmeleriyle ilgili soruyu da yanıtlayan Mustafa Destici, MHP Genel Başkanı'nın "Kırıntılardan da medet ummak gerekiyor" dediğini söyledi. Destici, şöyle konuştu:
"Şimdi biz de Pazartesi günü sayın Devlet Bahçeli ile sayın Başbakanın yapacağı görüşmeyi bekliyoruz. Her ne kadar görüşme öncesinde sayın Devlet Bahçeli topu yine Kılıçdaroğlu ve CHP'ye ve AKP ve Davutoğlu'na atmış olsa da artık sorumluluk kendilerinde. Dolayısıyla biz Pazartesi günkü görüşmeden ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı bir sonuç bekliyoruz. Adalet ve Kalkınma partisiyle, sayın Davutoğlu ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin Sayın Devlet Bahçeli'nin artık sorumluluk almaları gerektiğini, ellerini taşın altına koymaları gerektiğini düşünüyoruz."
"BUNUN BİR SONRAKİ ADIMI MONARŞİ"
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rejimin değiştiği yolundaki açıklamalarını eleştirdi. Türkiye'de anayasanın değişmediğini ifade eden desteci şöyle dedi:
"Sayın Cumhurbaşkanının fiilen rejim değişmiştir gibi bir açıklamaları oldu. Tabi Türkiye'de anayasa değişmedi henüz, yasalar değişmedi, cumhurbaşkanının yetkileri değişmedi. Bu değişmeden Sayın cumhurbaşkanının böyle bir söz söylemesi gerçekten demokrasimiz adına, devletimiz adına talihsizliktir. Ama bu bizi şaşırttı mı, sürpriz mi oldu? Olmadı. Daha önce biliyorsunuz milli görüş gömleğini çıkarttım deyip demokrasi gömleğini giydim diyen sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün itibariyle de demokrasi gömleğini çıkartıp otokrasi gömleği giyme özlemi içerisinde olduğunu bir kere daha bu cümle ile duymuş ve görmüş olduk. Bunun bir sonraki adımı da monarşidir. Yani milli görüşten demokrasiye demokrasiden otokrasiye otokrasiden bir sonraki şeyde monarşi olacaktır diyebiliyorum. Biliyorsunuz otokraside devlet adına bir kişi karar verme yetkisini hisseder ve bu şekilde bir uygulama ister ama burada babadan oğla geçme yoktur. Ama monarşi de tamamen son safhasında artık babadan oğla geçer. Bir krallığa dönüşmüş olur. Bu özlemi olduğu çok açık bir şekilde gözüküyor. Ama millet 7 Haziran'da bunu onaylamamıştır. Ben inanıyorum ki önümüzdeki seçimlerde de bunu onaylamayacaktır. Bu çok açık ve net bir şekilde gözükmektedir."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.