Erdoğan Bayraktar'a partisinden sert sözler

AK Parti milletvekilleri Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner, istifa ederken yaptığı açıklama nedeniyle Erdoğan Bayraktar'a çok sert sözler

25 Aralık 2013 Çarşamba 14:38
Erdoğan Bayraktar'a partisinden sert sözler






 


AK Parti milletvekilleri Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner, istifa ederken yaptığı açıklama nedeniyle Erdoğan Bayraktar'a çok sert sözlerle yüklendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifa ederken kullandığı sözlere AK Parti'li Metiner'den tepki geldi.
Adıyaman MilletvekiliMetiner, yaptığı açıklamada Erdoğan Bayraktar'a ateş püskürdü. Metiner, Bayraktar için 'Tek kelimeyle yazıklar olsun, Bayraktar'ın yaptığı bir namertlik ve siyasi ahlaksızlık örneğidir' dedi.

TAYYAR'DAN DA TEPKİ

AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar da  twitter hesabında Bayraktar'a yüklendi. Tayyar şunları yazdı: 'Bayraktarlık; koltuk gidince bayrak açarak değil önüne evrak geldiğinde bayrak kaldırarak olur.'

ERDOĞAN NELER DEMİŞTİ?

NTV canlı yayınına katılan Erdoğan Bayraktar'ın açıklaması şöyle:

- Ben müsaadenizle basın açıklaması şeklinde çok kısa ifadelerde bulunmak istiyorum. 17 Aralık tarihinde yapılan operasyon dosyasında şahsımı rencide edecek veya izah edemeyeceğim hiçbir husus yoktur.

- Ancak Sayın Başbakan'ın istediği Bakanla çalışmak veya istediği bakanı görevden almak en tabi hakkıdır ve yetkisidir.

- Fakat rüşvet  ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle 'istifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyonu yayınlayınız' şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum.

- Etmiyorum çünkü, soruşturma dosyasında var olan ve yasalara uygun olarak onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın talimatıyla yapıldı.

- Bu minval üzere bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğimi açıklıyorum. Bu milleti ve vatanı rahatlatmak için sayın Başbakan'ın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyor, yüce milletime saygılar sunuyorum.

- Bize bugün iki metin gönderildi, bir istifa metni, bir deklarasyon metni. Ben tabi ki partimi rahatlatmak isterim. Ama böyle bir durumda bu işin yanlış olduğunu düşünüyorum. Ve hayırlı olsun diyorum. ''

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.