Erdoğan Haliç'e Kutan'ı da çağırdı

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde eski yol arkadaşlarını da unutmadı. Recai Kutan'ı Haliç'e davet etti.

11 Temmuz 2014 Cuma 13:17
Erdoğan Haliç'e Kutan'ı da çağırdı






Erdoğan Haliç'e Kutan'ı da çağırdı


Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı vizyon belgesini açıklayacağı Haliç Kongre Merkezi'nde sürpriz bir konuk yer aldı.

Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan da konuklar arasındaydı. Başbakan Erdoğan'ın bizzat davet ettiği Recai Kutan'a salonda büyük bir ilgi gösterildi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa sanat, siyaset ve iş dünyasından tanınmış isimler katıldı.

VİZYON BELGESİNİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde vizyon belgesini açıklıyor.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Çok değerli katılımcılar, hanımefendiler, beyfendiler seçimler öncesinde hazırladığımız vizyon belgesinin tanıtım toplantısı öncesi hepinizi yürekten selamlıyor. Toplantının ülkemiz ve milletimiz için hayırlar getirmesini diliyorum.
 Bu salonda ve bizleri izleyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Davetimize icabet eden, sanatçı, sporcu, milletvekili arkadaşlarımıza gönülden şükranlarımı sunuyorum. Yazılı ve görsel medyamızında tüm çalışanlarına hoşgeldiniz diyorum. Sesimizin dünyaya duyurulmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum.
"TASARIMIZ ÖNCE VETO EDİLDİ"
 
10 Ağustos'ta Türkiye ilk kez Cumhurbaşkanını kendi iradesi ile seçecek. 2007 yılında yaptığımız değişiklikle Cumhurbaşkanını halkın seçmesinin sağlamamızın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Tasarımız önce veto edildi, sonra halk oylamasına gidildi. Milletimiz yüzde 69 oy oranı ile bu değişikliğin gerçekleşmesini sağladı. Bu şu demektir. Artık ben başkanımı vekiller vasıtasıyla değil kendim seçmek istiyorum.

"ÖNCE MİLLET SONRA DEVLET"

Halkın değişim isteği reddedildi, görmezden gelindi. Demokrasi, özgürlük isteyenler kimi zaman kanlı şekilde, işkenceyle, zorbalıkla, baskıyla sindirildi.

2000'li yıllara gelince değişim isteği inkar edilemez hale gelmişti. AK Parti 2001 yılında toplumun değişim arzusunun bir tezahürü olarak ortaya çıktı.

"GRUBUMA BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Yine bundan 10 günden önce 1 Ağustos'ta şahsımızı Cumhurbaşkanlığı için aday gösteren grubuma bir kez daha teşekkür ediyorum. Vizyon belgesinin detaylarına girmeden. Bu sürece nasıl geldiğimizi,bunun ne demek olduğunu sizlere hatırlatmak istiyorum.
 
28 Haziran'da çok önemli bir olayın 100. yılını yaşadık. Saraybosna'da Sırbistan veliahtı bir suikast sonucu öldürüldü bu olay sonucu birinci dünya savaşa başladı ve biz de bu savaşa müdahil olduk. 1. dünya savaşı arkasından haritalar çok köklü bir şekilde değişti. Bugün sahip olduğumuz sınırlar çeşitli ülkeler tarafından işgal edildi. Mustafa Kemal 1919'da Samsun'a çıktı ve direnişin ilk adımlarını attı. Kurtuluş savaşımız büyük bir mücadeleye sahne oldu ve Türkiye CUmhuriyeti kuruldu. Halk çok uzun yıllar savaşmış bir halktı. Ülkenin tamamına acı hakimdi. Türkiye hem insan hem de iktisadi kaynaklarını büyük ölçüde yitirmişti. Milletçe çok çalıştık. Dedelerimiz ve ninelerimiz fedakarlıklarla bulunarak milletimizi yeniden dünya sahnesine taşıdılar.

"60 VE 70'LERİ KAYIP YILLAR OLARAK YAŞADIK"
 
2. Dünya savaşının yaşandığı soırada Türkiye de çok zor bir dönemden geçti. Dünyada yeni bir kalkınma anlayışının olmasına rağmen Türkiye bu değişimi yakalayamadı. 1945'te neredeyse tamamen yıkılan Almanya kendini toparlayarak dünyanın en güçlü ülkelerden biri oldu. Japonya yine dünyanın en güçlü ekonomilerden birine sahip oldu. Avrupa hızla toparlandı, birlik oluşturdu. Yanıbaşımıza Avrupa böyle bir değişimi başlatırken Türkiye malesef sadece bu değişimiz izlemek zorunda kaldı.
 
1950'ler Türkiye'nin bir çok alanda sıçrama gösterdiği bir süreç oldu. Ne yazik ki bu süreç. 1960 darbesi ile kesintiye uğratıldı. 60 ve 70'leri kayıp yıllar olarak yaşadık. Özal'ın tüm çabalarına rağmen kayıp yıllar devam etti. 90'lar koalisyonların ve insan hayatının önemsenmesiği yıllar oldu. İşte 200'li yıllara böyle geldik.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.