Erdoğan: Kriz tellalları istediği kadar bağırsın yatırımlardan rahatsız olan insanlardan ben de rahatsız oluyorum

Ümit KOZAN/ANKARA, () - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Sheraton Otelde düzenlenen 4. Türk Patent Ödülleri'nin verileceği törene katıldı. Erdoğan, "Hazmedemiyorlar. İsteseler de istemeseler de biz inandığımız doğru yolda yolculuğumuzu...

09 Nisan 2015 Perşembe 14:04
Erdoğan: Kriz tellalları istediği kadar bağırsın yatırımlardan rahatsız olan insanlardan ben de rahatsız oluyorum






Ümit KOZAN/ANKARA, () - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Sheraton Otelde düzenlenen 4. Türk Patent Ödülleri'nin verileceği törene katıldı. Erdoğan, "Hazmedemiyorlar. İsteseler de istemeseler de biz inandığımız doğru yolda yolculuğumuzu devam ettireceğiz. İnşaat sektörümüzün geldiği nokta ortada. Çok farklı projeler ortaya çıkıyor. Bu güzel adımlardan rahatsız olan insanlardan doğrusu ben de rahatsız oluyorum.Türkiye ne zaman seçime gitse, bir de ortaya inşaat sektörüyle ilgili bir kriz atılır. Ve böyle bir krizi de o balonu şişirerek ortaya attılar. İnşaat sektörünün olmadığı ülke bitmiş demektir" dedi.
Başkanlık sistemine ilişkin Erdoğan, "Gezi parkı eylemleri bir yönüyle de ekonomiyi hedef alıyordu. 17-25 Aralık darbe teşebbüsünün en önemli hedefi ekonomiydi. bunlar içerde tezgahlanmış olaylar değildi. Tamamen darbe girişimiydi. Bugünü değerlendirirken tüm bu faktörleri göz ardı edemeyiz. Elbette gönlümüz çok daha iyisini isterdi. Artık bu gömlek bu vücuda dar geliyor. Bizim bir sistem değişikliğine gitmemiz şart. Artık Türkiye başkanlık sistemiyle bir sıçramayı gerçekleştirmesi gerekiyor. Türkiye Başkanlık sisteminde artık bir patinaja girmeyecek hızla bir büyüme sürecine girecek" diye konuştu.
"BAŞKANLIK SİSTEMİNDE HIZIMIZI KESEMEYECEKLER"
Erdoğan, "Başkanlık sisteminde hızımızı kesemeyecekler. Çok daha seri karar alma imkanına kavuşacağız. Milli gelirini kişi başına 3500 dolardan 10 bin 500 dolara çıkartan Türkiye bütün bu gayretlerin neticesinde oluşan bir Türkiye'dir" dedi.
Erdoğan, "Bize cari açık rakamları üzerinden eleştiriler yapıldı. Kırılgan bir ülke olarak gösterilmeye çalışıldık. Bugün baktığımızda cari açığımızın neredeyse kapandığını görüyoruz. Şu anda bunu konuşanlar var mı? Yok. Tabi buna bakmıyorlar. Enerji alanında dışa bağımlılığımızı ortadan kaldırmaya yönelik projeleri süratle hayata geçiriyoruz. Nükleer enerjiye geçiyoruz. Gerek Akkuyu gerek Sinop ile ilgili süreç devam ediyor" ifadelerini kullandı.
"HERHALDE ÇADIRDA YAŞAYACAK HALİMİZ YOK DEĞİL Mİ"
İnşaat sektörünün olmadığı bir ülkenin düşünülmeyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah 2023 hedeflerimize de ulaşacağız. Türkiye'yi 3 kat daha büyüteceğiz. 'İnşaat sektörünün olmadığı ülke bitmiş demektir. Herhalde çadırda yaşayacak halimiz yok değil mi' Elbette daha pek çok sıkıntımız var. Ama artık bir imkana sahibiz. Nedir o? Kendimize güveniyoruz. Eğer inanmak başarmanın yarısıysa biz bu yarıyı çoktan geçtik. Bugünün Türkiye'si 12 yıl öncesinin Türkiye'sinden üç kat daha büyük, ama yetmez" açıklamasında bulundu.
"TÜRKİYE NE ZAMAN SEÇİME GİTSE"

Erdoğan, "Türkiye ne zaman seçime gitse, bir de ortaya inşaat sektörüyle ilgili bir kriz atılır. Ve böyle bir krizi de o balonu şişirerek ortaya attılar. İnşaat sektörünün olmadığı ülke bitmiş demektir. İnşaat sektörünü hiçbir zaman bir yere koyamazsınız. Herhâlde çadırda yaşayacak halimiz yok değil mi? İki, taahhütlerde alt yapısı olmayan bir ülkeden bir şey olur mu? Biz modern bir Türkiye'yi konuşuyoruz" dedi.
"İNŞAAT İLE SANAYİYİ AT BAŞI YÜRÜTMEMİZ GEREKİYOR"
İnşaat ile sanayinin at başı yürütülmesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Kuru kuruya konuşuyoruz, sanayici, sanayileşme. Kardeşim sanayileşmenin olabilmesi için siz inşaat sektörüyle alt yapınızı üst yapınızı yapacaksınız. Yapmadığınız sürece sanayideki patlamayı yapamazsınız. Şu anda sanayide istihdam emek yoğun değildir, teknoloji yoğundur. Ama inşaat sektöründe devam etmektedir. İnşaat sektörü bizim adeta hizmet sektörü noktasında devam etmektedir. İstihdam alanındaki açığımızı kapama alanımız burasıdır. Bu başarıda emeği olanları kutluyorum. İnşaat ile sanayiyi at başı yürütmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
"ATATÜRK HAVALİMANI SLOT VEREMİYOR"
İstanbul'daki üçüncü havalimanın bir ihtiyaçtan doğduğunu belirten Erdoğan, "İşte şimdi İstanbul'daki yeni havalimanı, üçüncü köprü, Kanal İstanbul projeleri üzerinde bir çok yalan yanlış haberler, gazeteler de bunu yayınlıyorlar. Bunlar bu ülkenin kalkınmasını da istemiyorlar. Bunlar ne istiyor biliyor musunuz, siz kağnıyla gidin diyor. Öyle uçmak senin neyine diyorlar? Fakat şimdi otobüs fiyatına uçakla seyahat edilen bir Türkiye var. İstanbul'daki üçüncü havalimanı bir ihtiyaçtan doğmuştur. niye? Çünkü Atatürk Havalimanı doğru dürüst slot veremiyor, ciddi bir sıkıntı var. Bunu bizim yaygınlaştırmamız için de 150 milyon yolcu kapasiteli bu yeni havalimanını yapmak durumundaydık. Temelini attık. Çalışmalar hızla devam ediyor" açıklamasında bulundu.
"KRİZ TELLALLARI İSTEDİĞİ KADAR BAĞIRSIN"
Erdoğan, "Hazmedemiyorlar. İsteseler de istemeseler de biz inandığımız doğru yolda yolculuğumuzu devam ettireceğiz. İnşaat sektörümüzün geldiği nokta ortada. Çok farklı projeler ortaya çıkıyor. Bu güzel adımlardan rahatsız olan insanlardan doğrusu ben de rahatsız oluyorum" dedi.
Erdoğan, "Bir ara dolar kurunu dillere dolamışlardı. Türk lirasının aşırı değerlenmesinden söz ediyorlardı. Şimdi kur dengeye oturdu, onu da eleştiriyorlar. İhracatta ciddi gayretler var. Biz de yaptığımız her görüşmede iş adamlarımızın önünü açmak için gayret gösteriyoruz. Kriz tellalları istediği kadar bağırsın bu kervan yürüyor. Türkiye büyümeye gelişmeye devam edecek. Yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.