Haluk Koç : Türkiye bugün Türkiye'yi yöneten bu karanlık zihniyetten biran önce kurtulmak zorundadır

ANKARA, () - CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Halk Tv'de Nedim Şener, ve Aykut Erdoğdu ile birlikte Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı. Haluk Koç, "Türkiye bugün Türkiye'yi yöneten bu karanlık zihniyetten biran...

09 Ocak 2015 Cuma 17:01
Haluk Koç : Türkiye bugün Türkiye'yi yöneten bu karanlık zihniyetten biran önce kurtulmak zorundadır






ANKARA, () - CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Halk Tv'de Nedim Şener, ve Aykut Erdoğdu ile birlikte Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı. Haluk Koç, "Türkiye bugün Türkiye'yi yöneten bu karanlık zihniyetten biran önce kurtulmak zorundadır" dedi.

Haluk Koç, "Türkiye bugün Türkiye'yi yöneten bu karanlık zihniyetten biran önce kurtulmak zorundadır. Bu iktidar, bu yapılanma, bu ilişkiler sürdüğü sürece bu coğrafyada hiçbirimiz rahat, kardeşçe yaşayamayız, inançlarımızı özgürce yerine getiremeyiz. Karanlık çetelerin her zaman tehdidi altında al takke ver külah Türkiye her zaman hedefte olan bir ülke haline gelecektir. Hırsızı savunan dindar olmaz dediniz. Ama siz şuanda Türkiye'deki en muteber mesleği eleştirmiş oldunuz. Yani mahkeme koruması, kayıtları, kararı altında Türkiye'de bugün en geçerli meslek. Çocuklara sorarlardı evvelden ne olmak istiyorsun yavrum diye. Doktor, mühendis, hemşire, öğretmen, polis, her türlü mesleği sayardı. Şimdi korkuyorum ben çocuklarımız hırsız olmak istiyorum baba der diye" diye konuştu.

GÜNLÜK SİMİT PARASI BİLE DEĞİL

Haluk Koç, "İşçi ve Bağkur emeklilerine 24 lira, memur emeklilerine 45 liralık bir zam. Günlük simit parası bile değil. İktidara gelirken meydan meydan çay simit hesabı yaptılar. Ama simidi unuttular şimdi. Şimdi altınlar içinde yaşıyorlar. Altın kupalarla içiyorlar, altın lavabolar, altın kaplamalı klozetlere oturuyorlar, çay simit hesabı bitti. 2000'de asgari ücret 120 lira, karşılığı o tarihte 26 gram altın. Yıl 2015 asgari ücret 950 lira, karşılığı 6 gram altın. Onun için ben bütün emeklilere aynı Genel Başkanım gibi CHP adına sesleniyorum elinizi vicdanınıza koyun, anamın partisi, babamın partisi dönemi bitti. Şimdi artık zenginin partisi var, hayasızın partisi var, sömürenin partisi var, hırsızın partisi var, haramın partisi var" dedi.

TÜRKİYE'DE KAVGA İKTİDARI PAYLAŞAMAMAKTAN ÇIKTI

Haluk Koç, "Emekliliği yaklaşmış bir Başbakan Yardımcısı var, arada sırada ağlar. Ankara'da Çukurambar semtinde bir gün çıktı suikast yapılacak eyvah, kıl payı kurtuldu breh breh breh. Arınç İzmir'de ama Ankara'da suikast yapılacak ortalık ayağa kalkıyor. Dümen başka, tezgah başka. Türkiye'nin temel güvenlik bilgilerinin olduğu kozmik odalarına ailecek her kanat birden girdi. Hani hepiniz oradaydınız ulan lafı var ya, ulanı bizde kullandık kusura bakmayın. Onları tercüme etmek adına söyledim. Hepsi beraber yaptılar bu işleri. Beraber yürüdüler bu yollarda. Şarkıdaki gibi beraber ıslandılar, bu dümeni beraber çevirdiler. Hepsi aynıydı. Türkiye'de kavga iktidarı paylaşamamaktan çıktı. Bunun içinde rantı da var, siyasi boyutu da var" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.