HDP'li Sarıyıldız : Erdoğan, çok tehlikeli demeçlerde bulunuyor

ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi'nde muhtarlar ile bir araya gelen HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaybetme risklerini gördükçe, akla ziyan demeçlerde bulunduğunu ifade ederek, "Türkiye’de...

30 Nisan 2015 Perşembe 15:17
HDP'li Sarıyıldız : Erdoğan, çok tehlikeli demeçlerde bulunuyor






ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi'nde muhtarlar ile bir araya gelen HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaybetme risklerini gördükçe, akla ziyan demeçlerde bulunduğunu ifade ederek, "Türkiye’de yaşayan tüm halkların istikbalini etkileyecek çok tehlikeli demeçlerde bulunuyor" dedi.
HDP Şırnak Milletvekili ve yeniden milletvekili adayı olan Faysal Sarıyıldız, seçim çalışmaları kapsamında Silopi merkez ve köy muhtarları ile Yılmaz Güney Parkı’nda bir araya geldi. Muhtarların sorunlarını dinleyen Sarıyıldız, toplantının sonunda gazetecilere açıklamada bulundu. HDP’nin Türkiye deki tüm toplumsal kesimlerin umudu olduğunu ve bunda mevcut siyasi iktidarın payı bulunduğunu savunan Sarıyıldız, "Eş genel başkanımız, 'Sayın Erdoğan 400 oy istiyor. Bu oyu bize istiyor' dedi. Aslında orda bir ironi yaptı. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı söylemleri ile bu ülkeyi germeye kutuplaştırmaya devam etmektedir. Gerilimden, aslında iktidar rantı devşirmeye çalışılmaktadır. Bir Cumhurbaşkanı’nın bu durumda olması çok hazin bir durumdur. Bir ülke açısından büyük bir sorundur. O nedenle açıkçası biz bu süreci, seçim sürecini en demokratik şekilde yaşanması için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Dün hükümete yakın kimi çevreler, daha doğrusu kaç gündür partimizin barajı aşmaması halinde de Kürt sorununun, bu sürecin devam edeceğini ifade ettiler. Şüphesiz Kürt halkı demokratik yöntemlerle mücadelesini sürdürmekte ısrar edecektir. Bu bizim de tercihimizdir. Yalnız mevcut siyasal iktidarın yaklaşımı çok daha farklı. Onlar aslında bu ülkeyi kaosa sürükleyecek yaklaşımlar sergilemektedirler. HDP'nin barajı aşmaması için elinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Bu her şeyden önce içinde bulunduğumuz sürecin ruhuna terstir. Daha önce faşist, kafatasçı kesimler yapıyordu. Ama şu an AKP hükümeti bunu özellikle teşvik etmektedir. Bu aslında çok kirli bir tutum ve politikadır" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm siyasal çevrelere eşit mesafede olması gerektiğini kaydeden Sarıyıldız, "Cumhurbaşkanı'ndan tutun da, düşünün böyle bir şey olabilir mi? Bir ülkenin Cumhurbaşkanı, tüm siyasal çevrelere aynı mesafede olması gereken bir insan, her gün yargıyı tehdit etmektedir. Aydınları tehdit etmektedir. Entelektüelleri tehdit etmektedir. Diğer siyasi partileri tehdit etmektedir. Dünyanın hiçbir yerinde bu yoktur. Sayın Erdoğan kaybettikçe, kaybetmenin aslında risklerini gördükçe, aklı tüketecek, akla ziyan demeçlerde bulunuyor. Bu sadece aslında dar bir çevre ile sınırlı kalsa da sorun değildi. Ama bu ülkenin geleceğini, istikbalini, bu toplumun, Türkiye’de yaşayan tüm halkların istikbalini etkileyecek çok tehlikeli demeçlerde bulunuyor. Bundan bir an önce vazgeçmesini diliyoruz" diye konuştu.


FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.