Hükümet Akkuyu'da Ne Gizliyor"

CHP Mersin milletvekili adayı, eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, hükümetin mahkemeye göndermek istemediği rapora göre, nükleer santral projesine Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın da temkinli yaklaştığını belirterek, "Hükümet Akkuyu’da ne gizliyor?" diye sordu.

02 Haziran 2015 Salı 14:40
Hükümet Akkuyu'da Ne Gizliyor






 

"Hükümet Akkuyu'da Ne Gizliyor"
     CHP Mersin milletvekili adayı, eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, hükümetin mahkemeye göndermek istemediği rapora göre, nükleer santral projesine Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın da temkinli yaklaştığını belirterek, "Hükümet Akkuyu’da ne gizliyor?" diye sordu.
Akkuyu Nükleer Santrali için verilen ÇED raporunun iptali istemiyle açılan davanın görüşüldüğü Mersin İdare Mahkemesi'nin, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın raporunu istediğini, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın raporu göndermediğini ifade eden Sağlar, Hürriyet gazetesinde yayınlanan haberde, hükümet tarafından saklanan raporun ayrıntılarına yer verildiğini hatırlattı. Raporu değerlendiren Sağlar, raporda hem hükümetin, hem nükleer şirketin eksikliklerine vurgu yapıldığına dikkat çekerek şunları söyledi:
"Hükümetin kamuoyundan gizlediği rapora göre Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, nükleer santralin yer lisansının sorunlu olduğunu, nükleer atıkların nasıl taşınacağının açıklanmadığını, halkın nükleer santralle ilgili olarak yeterince bilgilendirilmediğini, kaza durumunda kimin sorumlu olacağının bilinmediğini vurguluyor. Hükümetin mahkemeye göndermek istemediği rapora göre, nükleer santral projesine Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın bile temkinli yaklaştığı görülüyor. Yani tüm dünyada nükleer santrallerle ilgili şartları belirleyen bir kurum ‘Akkuyu’da eksiklikler var, bunları tamamlamanız lazım’ diyor. Hükümet ne yapıyor? Böylesine ciddi uyarıların olduğu bir raporu kamuoyundan hatta mahkemeden saklıyor. Hükümet Akkuyu’da ne gizliyor. Bu konuda kapsamlı bir açıklama yapılmalıdır.” 
Sağlar, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın raporunda yer alan çekincelerin çevreciler tarafından senelerdir dile getirildiğini de belirterek, Hükümetin ve ÇED iptal davasını gören mahkemenin halkın ve kurumların itirazlarını dikkate almadığını da sözlerine ekledi.
MERSİN (DHA)
Son Güncelleme: 02.06.2015 14:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.