İYİ Parti'de şok istifalar: 4 önemli isim bugün istifa ediyor

İYİ Parti'de beklenen istifalar sabah erken saatlerde peş peşe geldi. iyigunler.net'in gece yarısı ilk kez kamuoyuna duyurduğu istifa haberinde adı geçen Umut Barış Erdoğan'ın basın toplantısında yer almadığı görüldü.

06 Ağustos 2018 Pazartesi 00:17
İYİ Parti'de şok istifalar: 4 önemli isim bugün istifa ediyor







İYİ Parti'de şok istifalar: 3 önemli isim bugün istifa etti


İYİ Parti'de seçimlerden sonra sular durulmuyor. Meral Akşener'i yeniden Genel Başkan adaylığına ikna etme çalışmaları sürerken, parti kurucularından 3 önemli isim bugün istifa etti.

İYİ Parti'de oloğanüstü kurultay öncesi, parti kurucularından önemli isimlerin bugün düzenleyeceği basın toplantısı iptal edilirken, basın toplantısına katılması beklenen 4 önemli isim partiden istifa kararı aldı. Ancak Umut Barış Erdoğan'ın kararını son anda geri çektiği görüldü. 

İzmir Milletvekili adaylığı için parti yönetimiyle arası açılan Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu, Prof. Özcan Yeniçeri, FETÖ adına kozmik odaya giren isimler arasında yer alan Umut Barış Erdoğan ile Nevzat Bor'un bugün istifa edeceği iddia ediliyor.

İstifa etmeye hazırlanan Nevzat Bor, Prof.Dr. Özcan Yeniçeri, Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu ve Barış Erdoğan'ın bir süredir Prof.Dr. Ümit Özdağ ile hareket ettiği biliniyor..

BASIN AÇIKLAMASI İLE DUYURDULAR

İYİ Parti'nin kurucu üyelerinden Nevzat Bor, Özcan Yeniçeri ve Yusuf Halaçoğlu görevlerinden ve partiden istifa etti. 3 isim istifalarını bir basın açıklamasıyla duyurdu. Açıklamada "Seçimi kaybetmiş, hatta partiden daha az oy almış bir genel başkanın yerine yeni bir yönetim getirilmesi gerekirken, aksini yaptılar. Genel başkan ise bu sözlere karşı sessiz kaldı. Belli ki eski oyunlar burada da oynanmaya devam ediyordu. 2015'ten beri mücadele ettiğimiz durumun İYİ Parti'de de sürmesi partiyi yeniden umut halene getirmekten ve kuruluşta aldığı olumlu rüzgarı yeniden kazanmaktan tamamen uzaklaştırmıştır. Sergilenen tavırlar ise kurultayda bir şekilde değişimin olmayacağını göstermektedir" denildi


Yİ Parti kurucu üyelerinden olan Nevzat Bor, Özcan Yeniçeri ve Yusuf Halaçoğlu, görevlerinden ve partilerinden istifa ettiklerini duyurdu.  Bor, Yeniçeri ve Halaçoğlu, istifa gerekçelerini, basına gönderdikleri yazılı açıklama ile ifade etti.

İşte 3 isimden gelen açıklama:

"Partideki bazı kimseler, aday olmayacağını açıklayan genel başkana rağmen delegeler tarafından tek tek aday gösterileceğini açıkladılar. Seçimi kaybetmiş, hatta partiden daha az oy almış bir genel başkanın yerine yeni bir yönetim getirilmesi gerekirken aksini yaptılar. Genel başkan ise bu sözlere karşı sessiz kaldı. Belli ki eski oyunlar burada da oynanmaya devam ediyordu. 2015'ten beri mücadele ettiğimiz durumun İYİ Parti'de de sürmesi partiyi yeniden umut halene getirmekten ve kuruluşta aldığı olumlu rüzgarı yeniden kazanmaktan tamamen uzaklaştırmıştır. Sergilenen tavırlar ise kurultayda bir şekilde değişimin olmayacağını göstermektedir. Ben veya bir kişi üzerine oturan bir siyasi harekete karşı verdiğimiz mücadelenin aynının tekrarlandığını görmek bizi son derece üzmüştür. Bu sebeple böyle bir siyasi anlayış içinde olumlu bir sonuca ulaşmanın mümkün olmayacağına karar vermiş bulunuyoruz ve gerek partideki tüm görevlerimizden, gerek İYİ Parti'den istifa ediyoruz. Her şey Türkiye ve Türk Milleti içindir."
 

TEK ADAY MERAL AKŞENER KALDI

12 Ağustos'ta Ankara'da yapılacak olan olağanüstü kurultay öncesi, İYİ Parti içinde, Meral Akşener'e karşı aday olmaya hazırlanan Prof.Dr. Ümit Özdağ'ın ise adaylıktan çekildiği kulislerde konuşuluyor. Meral Akşener'in yerel seçimlere daha güçlü çekirdek kadro ile girmeye hazırlandığı yorumlarını yapan partiye yakın kaynaklar, kurultay öncesi istifaların olabileceğini söylüyor.

HALAÇOĞLU DÜN "PARTİM İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM" DEMİŞTİ

İYİ Parti'nin kuruluşunda aktif rol oynayan isimlerden Yusuf Halaçoğlu, partisinin kurultayında genel başkanlığa adaylığını koyma niyetinin olmadığını söyledi. Deutsche Welle'den Hilal Köylü'nün haberine göre, halihazırda milletvekili olmayan İYİ Parti kurucularından Halaçoğlu, "Genel Başkan Meral Akşener partiye dönecek mi, sizin adaylığınız söz konusu mu?" sorusuna, "Öyle bir niyetim hiç olmadı. Tamamen yanlış. Ben İYİ Parti için çalışmaya devam ediyorum yalnızca" yanıtını verdi.Yusuf Halaçoğlu, 12 Ağustos'ta yapılacak kurultayın parti için bir "güven tazeleme" olacağını belirtirken, Meral Akşener'in delegelere kulak vereceğine inandığını söyledi. "Delegelerin dediği yapılmalı. Akşener'in dediği gibi parti içinde demokrasi işleyecek. Eğer Akşener aday olmazsa, başka adaylar çıkar" diyen Halaçoğlu, kurultaydan sonra İYİ Parti'de her şeyin daha çok yerine oturacağını ve partinin hedeflerine kilitleneceğini savundu.İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ise, "Bu kurultayda çıkıp da aday olabilecek başka aday yok. Aday olacak kişi kongrede yeterli oya ulaşamaz" dedi. 

Son Güncelleme: 06.08.2018 08:54
Anahtar Kelimeler:
İyi Parti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.