İYİ Partili Çakıroğlu'na göre CHP iyi satranç oynadı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından alınan seçim sonuçlarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. İYİ Parti Şişli İlçe Başkan Yardımcısı Çakıroğlu CHP'nin iyi satranç oynadığını söyledi. 

28 Haziran 2018 Perşembe 12:30
İYİ Partili Çakıroğlu'na göre CHP iyi satranç oynadı






İYİ Partili Çakıroğlu'na göre CHP iyi satranç oynadı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından alınan seçim sonuçlarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. İYİ Parti Şişli İlçe Başkan Yardımcısı Çakıroğlu CHP'nin iyi satranç oynadığını söyledi. 


İYİ Parti Şişli İlçe Başkan Yardımcısı Av.Gürkan Çakıroğlu, 'CHP,iyi satranç oynadı'diyerek sözlerine devam etti.

"24 Haziran seçim sonuçlarının ardından oluşan tabloya bakıldığında kazananlar ve kaybedenler üzerinden çeşitli söylem ve eleştiriler yapıldığını görüyoruz. Daha önce de bir İYİ Parti'li olarak belirttiğim üzere kendi partimi kısmen başarılı bulduğumu söyledim, bu sebeple partimle alakalı olarak bir değerlendirmem olmayacak.

Bu yazının konusu, üzerine çok gelinen ve başarısız görülen CHP'dir. Tüm milletimiz bilmelidir ki, CHP bu seçimlerde ki hamleleriyle belirleyici olmuştur. Artık yok olmaya yüz tutan demokratik sistemimize can simidi olmuş, AKP'nin yutmaya çalıştığı partilere babacan bir tavır sergileyerek onları ayakta tutmuştur. CHP devletin kurucu partisi olduğunu göstermiştir.

İlk olarak 15 milletvekili hamlesine destek vererek anti-demokratik şekilde seçime sokulmamaya çalışılan İYİ Parti'yi seçimlere girmesine yardımcı olmuştur. İkinci olarak ittifak ile gerek SP gerekse de İYİ Parti'nin mecliste temsiline ön ayak olmuştur, zira sonuçlar bunu göstermektedir. Son olarak ise seçimlerden önce sayın Kılıçdaroğlu'nun HDP parlamentoda olmalı çağrısı, seçim sonuçlarının gösterdiği üzere bu toplumdan yanıt almıştır. Topumda ki hiçbir zümrenin oyu boşa gitmemiştir, her kesim parlamentoda temsil edilmektedir.

CHP'nin bu demokratik hamleleri ile İYİ Parti'nin yüzde 9.9'u ve HDP'nin Demirtaş'dan görüldüğü üzere yüzde  8,5 ve SP'nin yüzde  1 mecliste yerini almıştır. Burada CHP'nin destekleri ve yapıcı politikaları tartışılamaz.Muharrem İnce üzerinden CHP'yi başarısız ilan etmek haksızlıktır.

Seçimleri iyi ve objektif şekilde okumak gerekir. Sayın İnce kesinlikle başarılıdır lakin bu noktada başarısı da abartılmaktadır. CHP'nin Sayın İnce'den az alması normaldir ve yukarıda anlatılan fedakarlıklardan kaynaklanmaktadır. Yani aslında Sayın İnce CHP'ye yüzde  2-3'lük bir katkı yapmıştır. Sonuç olarak şunu söylemek gerekir ki CHP ilk defa bir seçimin sonuçlarına bu kadar bariz şekilde etki edecek hamleler yapmıştır, vakur bir siyaset izlemiştir."dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.