Kapılarını AKP'li Milletvekili Adaylarına Açtılar

Seçimlere ittifak yaparak girme kararı alan Saadet ve BBP, AKP’de 3 dönem kuralına takılan 68 isme kapılarını açtı.

09 Nisan 2015 Perşembe 09:52
Kapılarını AKP'li Milletvekili Adaylarına Açtılar






    Kapılarını AKP'li Milletvekili Adaylarına Açtılar

   Seçimlere ittifak yaparak girme kararı alan Saadet ve BBP, AKP’de 3 dönem kuralına takılan 68 isme kapılarını açtı. 
   YSK’ya teslim edilen listede önemli sıralar boş bırakıldı.Bugün Gazetesi'de yer alan habere göre  AKP'de 3. döneme takılanlar için SP-BBP ittifakı kapılarını açtı.
    Aralarında eski bakanların da olduğu isimlerle görüşmeler sürüyor. Sağda ittifakı sağlayan Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi, AKP’de 3 dönem kuralı nedeniyle aday gösterilmeyen 68 isme kapılarını açtı. 
   YSK’ya teslim edilen listedeki önemli sıralara isim bildirilmedi. Bu yerlerin AKP’deki 3 dönem kuralına takılanların ittifaka katılması ihtimali nedeniyle boş bırakıldığı öğrenildi. İki partinin, AKP’de aday gösterilmeyen 3 dönemliklerle temasta olduğu belirtildi. HEDEF 50 VEKİL Milletvekili adaylarını ortak listeyle YSK’ya teslim ederek ittifakı resmileştiren BBP ile Saadet Partisi seçimlere Saadet Partisi çatısı altında girecek. YSK’ya verilen listelere göre SP lideri Prof. Dr. Mustafa Kamalak, seçimlere İstanbul 1’inci Bölge 1’inci sıradan, BBP lideri Mustafa Destici ise Ankara 1’inci Bölge 1’inci sıradan aday oldu. SP adayları 55 yerde, BBP adayları ise 30 yerde birinci sıradan aday gösterdi. Parti yetkilileri, barajı aşmaları durumunda ittifakın 45 ila 50 civarında vekil çıkaracağını belirtiyor. LİSTE BAŞLARI BOŞ Listelerin teslim edilmesinin ardından SP ve BBP genel merkezlerindeki hareketlilik de arttı. YSK’ya teslim edilen listelerde ittifaka sonradan katılacak isimler için bazı illerdeki liste başları boş bırakıldı. Listelerin teslim edilmesine kadar ittifak adayı olmak isteyen tanınmış isimlerle görüşmelerin süreceği öğrenildi. SP ve BBP yetkilileri, AKP’den aday gösterilmeyen 3 dönemliklere kapılarının açık olduğunu kaydediyor. 
Kaynak: Bugün 
Son Güncelleme: 09.04.2015 09:53
Anahtar Kelimeler:
AkpSaadetBBPMilletvekili
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.