Kılıçdaroğlu, 15 bin 7 işçi iş kazasında can verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye'de iş kazalarında son 14 yılda 15 bin çalışanın iş kazalarında can verdiğini söyledi.

19 Eylül 2014 Cuma 08:50
Kılıçdaroğlu, 15 bin 7 işçi iş kazasında can verdi






Kılıçdaroğlu, 15 bin 7 işçi iş kazasında can verdi



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye'de iş kazalarında son 14 yılda 15 bin çalışanın iş kazalarında can verdiğini söyledi. Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın hazırlayıp sunduğu programa konuk olan Kılıçdaroğlu, iş kazalarının önlenmesi konusunda yürütülen çalışmalara değindi. Çalar Saat'in sabah konuğu olan Kılıçdaroğlu son 15 yılda 15 bin 8 vatandaşın can verdiği Türkiye'nin dünyada iş kazalarında ölümde 3. sırada yer aldığına işaret ederek 'Bunun en önemli nedeni taşeron sistemidir' dedi.

CHP BU SİSTEMİ TAMAMEN KALDIRACAK

Gazeteci Küçükkaya'nın CHP iktidarında taşeron işçi konusuna nasıl çözüm bulacağı sorusuna da cevap veren Kemal Kılıçdaroğlu 'En büyük taşeron malesef devlet. Devlet nasıl taşeron işçi çalıştırır. Belediyeler, Kamu kurumları TBMM'de bile taşeron işçiler yer alıyor. Devlet taşeron işçi çalıştıramaz. İşçi çalıştırıyorsan tüm sosyal güvencesini sağlayacaksın. Sendikasından, sağlık harcamalarından kısamazsınız. CHP 2015 seçimlerinden zaferle çıkacak ve bu sistemi çöpe atacak' dedi.


DAVUTOĞLU'NA AÇIK MEKTUP

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Başbakan Davutoğlu'na yazdığı mektubu anlattı. Kılıçdaroğlu Davutoğlu'na yazdığı mektupta 'Siz başbakansınız ama sizin yerine başkaları karar veriyor, açıklama yapıyor. Bir özel bankayla ilgili açıklama yapıyor. Buna tepkiyi göstermemden daha çok Sayın Başbakan Göstermesi lazım. Bancalıklak ilgili dedikodu üretirse, Türkiye'yi yöneten tepe kurumdaki bir yetkili konuşursa bankacılık sistemi tepetaklak olur. Anladım ki Sayın Davutoğlu gereğini yapamaz. Aslında sormak lazım. Bu ülkenin başbakanı kim? Sayın Cumhurbaşkanı bunu yapmamalı. Hukukun dışına çıkarak. Devlette paralel yapı olamaz. Bir paralel yapı varsa, oluşmussa, besleyen kimdir, yapan kimdir, ne istediler de vermedik, bunları sorduk ama açıklamadı' dedi.
Son Güncelleme: 19.09.2014 09:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.