MHP'de yeni dönem: Kurultay süreci resmen başladı

MHP Kurultay süreci resmen başladı. Muhalif adaylar ve Genel Merkez ortak tarih belirleme kosunda değerlendirmelerde bulunuyor.

24 Mayıs 2016 Salı 18:29
MHP'de yeni dönem: Kurultay süreci resmen başladı






MHP'de yeni dönem: Kurultay süreci resmen başladı


Yargıtay kararının ardından adaylar gelinen noktayı değerlendirdi. MHP Genel Başkan adayları Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Oğan, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin  MHP'de olağanüstü kurultaya gidilmesine karar veren Ankara 12. Sulh Mahkemesi'nin kararını onamasını değerlendirdi. Ümit Özdağ, "Kurultayın kısa zamanda demokratik kurallar çerçevesinde gerçekleşmesi için süreç başlamış oldu" dedi.

Koray Aydın, "Beklediğimiz yönde bir karar ortaya çıktı. Kararı tahmin ediyordum" derken, Sinan Oğan, "Hep birlikte kurultayı yapalım. Daha fazla sürüncemede bırakılmamalı" dedi.

MHP Genel Başkan adaylarından Ümit Özdağ Yargıtay kararına ilişkin, CNN Türk canlı yayına telefon bağlantısı ile bağlanarak kararı değerlendirdi. Özdağ, "Yargıtay'dan olumlu bir karar çıktı. En önemli engellerden birisi kalkmış oldu. Sayın Genel Başkan Yargıtay kararına saygı duyacaklarını ifade etmişti. Kurultay'ın kısa zamanda demokratik kurallar çerçevesinde gerçekleşmesi için süreç başlamış oldu. İnşallah yanılmam. Kısa süre içerisinde MHP kurultayı gerçekleşir. İnşallah bundan sonrası daha güzel olur" diye konuştu.

'BEKLEDİĞİMİZ YÖNDE BİR KARAR ORTAYA ÇIKTI
CNN Türk canlı yayına telefon bağlantısı ile bağlanan MHP Genel başkan adayı Koray Aydın da Yargıtay kararına ilişkin, "Beklediğimiz yönde bir karar ortaya çıktı. Kararı tahmin ediyordum. Tıkaç kalktı. Siyasetçi olarak mutluyum" dedi.

HEP BİRLİKTE KURULTAYI YAPALIM

MHP Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan, NTV canlı yayına telefon bağlantısı ile bağlanarak kararı değerlendirdi. Oğan karara ilişkin, "İnanıyorum ki, her arkadaşımız bu mutabakata uyacak. Yargıtay kararına saygı duyulacağı söylenmişti. Artık uğraşmasınlar. Hep birlikte kurultayı yapalım. Daha fazla sürüncemede bırakılmamalı. Bu kurultay bir an önce toplanmalı. Ülkücüler şaha kalkacaktır. Yok bölünüyor muyuz, Erken seçime mi gidiyoruz? Tüm bu gündemler, gündemden kalkacaktır. Bir ay içerisinde bu tartışmaların gündemden kalkacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

GENEL MERKEZDEN AÇIKLAMA VAR

MHP'de 26 Haziran ya da 10 Temmuz'da seçimli kurultay olacak. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kongrede aday olacağı bildirildi.

Yargıtay'ın kararının ardından kameralar karşısına çıkan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın "MHP'de 26 Haziran veya 10 Temmuz'da genel başkan seçimli kurultay olacak" diye konuştu.

Yalçın konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

MHP olarak Yargıtay'ın vermiş olduğu kararı sayfıyla karşıladığmıızı belirtmek isterim. Tüzüğümüzün 63. maddesinin genel başkanımıza verdiği yetkiye dayanarak, sayın genel başkanımız biraz evvel bir karar almak suretiyle; 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde MHP'yi olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır. Sayın genel başkanımız bu kararı öncelikli olarak Başkanlık Divanı'na bilahare MHP Merkez Yönetim Kurulu'na taşımak suretiyle kendi teklifinin bu organlardan geçmesini talep edecektir. Sözkonusu tarihlerde Ankara Arena'da salon kiralanmıştır. 63 maddenin 3. fıkrasına dayanarak ifadeye çalıştığımız bu husus bundan sonraki aşamada Başkanlık Divanı'nda ve MYK'da görüşülmek suretiyle karar çıkartılacaktır. Kongremiz tüzük kongresi değil, genel başkan seçimli kongresi olacaktır. 26 Haziran Ramazan'a geliyor veya 10 Temmuz'da yapılacaktır.





 
Son Güncelleme: 24.05.2016 18:35
Anahtar Kelimeler:
MHPde Yeni Dönemİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.