MHP Genel Merkezi; Kurultayı tanımıyoruz

Parti yönetiminde, kayyum heyetinin temyizi beklemeden olağanüstü kongre tarihi olarak 15 Mayıs’ı belirlemesiyle, hukuksuz başlayan sürecin yine hukuksuz şekilde ilerletildiği görüşü ifade ediliyor.

21 Nisan 2016 Perşembe 11:45
MHP Genel Merkezi; Kurultayı tanımıyoruz






MHP Genel Merkezi; Kurultayı tanımıyoruz

MHP yönetiminde, kayyum heyetinin temyizi beklemeden olağanüstü kongre tarihi olarak 15 Mayıs’ı belirlemesiyle, hukuksuz başlayan sürecin yine hukuksuz şekilde ilerletildiği görüşü ifade ediliyor.

MHP Genel Merkezi, Yargıtay’ın temyiz kararı beklenmeden 15 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongreyi tanımayacağını açıkladı. Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “MHP’nin sulh hukuk mahkemesinin kararını temyize verdiği andan itibaren süreç durur. Temyiz kararının sonucunu bekler. Bizim ayrıca tehiri icra kararı almak gibi bir yolu izleme ereğimiz yok normal şartlarda. Ama bir oldu bitti yaratmak suretiyle insanların zihin altlarına girerek farklı bir algı oluşturuyorlar. Mayıs’ta kongre yapacağımız teşebbüs hukuki değildir” dedi. Temyiz sürecinin beklenmesi gerektiği görüşünü, Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 367’nci maddesinin 2’nci fıkrasına dayandıran Yalçın, şunları söyledi:

YAPILAN KANUNİ DEĞİL

“Bizi ilgilendiren husus bu maddede. Kişilerin hukuku veya bu bir tespit davası, tüzel kişilikle alakalı gelişme. Bu tür davalarda 2. fıkraya göre, karar kesinleşmeden icra edilemez veya infaz edilemez. Şu anda yapılan iş hükümsüzdür, kanuni değildir ve yok hükmündedir. Kendileri çalar kendileri oynar. Biz tanımayız, genel merkezin görüşü bu.”

Yargıtay’ın, kararını 15 Mayıs’tan sonra da verebileceğine işaret eden Yalçın, yapılacak kanunsuzlugun müeyyidesinin olacağını kaydetti.

ÜLKÜCÜLER OYNANAN OYUNU GÖRDÜ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Meral Akşener’e yönelik “paralel” çıkışı, ülkücü camiada, “olağanüstü kongre” ve “değişim” talepleriyle ilgili önemli bir etki yarattı. MHP kurmayları, Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı net açıklamadan sonra teşkilatlarda ve tabanda “değişim” talebini dillendiren ülkücülerin yapılmak istenen operasyonu daha net görmeye başladığı şeklinde yorum yaptılar. Akşener’in, Bahçeli’nin “paralel” çıkışına karşı geliştirdiği “baş paralel sensin” suçlamasıyla kendi bağlantısını örtmeye ve ülkücüler arasında kendisiyle ilgili oluşacak “paralel” algısını silmeye çalıştığı değerlendirmesi öne çıktı. Akşener’in, paralel olmadığına yönelik sözlerinin samimi olmadığını vurgulayan MHP kurmayları, Genel Başkan Bahçeli’nin yaptığı bu çıkışın ardından, Akşener’in paralel bağlantısına ilişkin daha başka noktaların ortaya konulacağına işaret ettiler. KAYNAK: STAR GAZETESİ
Anahtar Kelimeler:
MHP Genel MerkeziMHP Kayyum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.