MHP'de sular durulmuyor: 12 vekil isyan bayrağı açtı

MHP'de son bir haftada kapatılan il ve ilçe teşkilatları Genel Merkez'de huzursuzluğa neden oldu. Ümit Özdağ'ın istifası parti içindeki tartışmaları da alevlendirdi.

25 Şubat 2016 Perşembe 13:36
MHP'de sular durulmuyor: 12 vekil isyan bayrağı açtı






MHP'de sular durulmuyor: 12 vekil isyan bayrağı açtı


Milliyetçi Hareket Partisi'nde olağanüstü kurultay için toplanan imzalara destek veren teşkilatların kapatılmasına parti içinde tepkiler büyüyor. Bazı teşkilatların parti yönetimi tarafından kapatılmasının büyük tepki çektiği Milliyetçi Hareket Partisi'nde sular durulmuyor.

MHP yönetimi bazı il ve ilçe teşkilatlarını ''Tüzükten aldığı yetkiye dayanarak'' kapattığını duyurmuştu.

Devlet Bahçeli yönetimi tarafından uygulanan bu strateji partideki muhalifler için bardağı taşıran son damla oldu.

ÜMİT ÖZDAĞ İSTİFASI MHP'Yİ SARSTI

Bir çok partili olaylara tepki gösterdi. MHP yönetimi isyan sesleri arasında bugün en büyük darbelerden birini yedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ sürpriz şekilde istifa etti ve acil olağanüstü kurultay yapılması çağrısında bulundu. Özdağ'ın istifası MHP çevresinde ve teşkilatlarda tartışmaları da beraberinde getirdi.

25. DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ DE İSYAN BAYRAĞI AÇTI

Bunun ardın da bazı MHP 25. Dönem Milletvekilleri isyan niteliğinde bir duyuru yaptı. Altında 12 ismin imzası olan çarpıcı kamuoyu duyurusunda, teşkilatların kapatılmasının 12 Eylül geleneği olduğu ve parti yönetiminin derhal mahkeme kararını beklemeden olağanüstü kurultaya gitmesi gerektiği belirtildi.

İşte 25. Dönem Milletvekillerinin ortak basın duyurusu;


BEHCET SAATÇİ'DEN ÖZDAĞ'A DESTEK

MUĞLA'nın Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı, MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek olağanüstü kongre çağrısı yapan Ümit Özdağ'a destek verdi. Saatcı, "Sayıları az da olsa, MHP içersinde ülkücü olarak bildiğimiz diğer milletvekili arkadaşlardan da bu tavrı bekliyoruz" dedi.
Fethiye sokaklarına astırdığı Kürtçe- Türkçe afişler nedeniyle kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiği MHP'den 2013 yılında istifa eden Başkan Behçet Saatcı, sosyal paylaşım sitesi facebook'taki kişisel hesabından yaptığı açıklamayla MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek, partinin olağanüstü kongreye gitmesini isteyen Milletvekili Ümit Özdağ'a teşekkür etti.
Behçet Saatcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"MHP'nin başındaki görevlendirilmiş zatın altında milletvekili olduğundan dolayı kendisine kırgın olduğum hocam Ümit Özdağ'a divandaki görevinden istifa ederek MHP'yi olağanüstü kurultayı toplama çağrısında bulunmasından dolayı davam adına teşekkür ediyorum. Sayıları az da olsa MHP içersinde ülkücü olarak bildiğimiz diğer milletvekili arkadaşlardan da bu tavrı bekliyoruz. Göç yola düzüldükten sonra gelenlerle işimiz olmaz. Bu da böyle biline."

Son Güncelleme: 25.02.2016 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.