MHP'nin Seçim Beyannamesi'nde neler var? Bahçeli bu sözleri verdi

Devlet Bahçeli tarafından açıklanan MHP seçim beyannamesinde ülkenin hükümetsiz kalmaması için koalisyon hükümetine katılma sözü verdi. Beyanname terörle mücadele, ekonomide istikrar başlıkları öne çıkıyor. İşte haberin ayrıntıları...

04 Ekim 2015 Pazar 01:11
MHP'nin Seçim Beyannamesi'nde neler var? Bahçeli bu sözleri verdi






MHP'nin Seçim Beyannamesi'nde neler var? Bahçeli bu sözleri verdi

1 Kasım erken seçimleri öncesi merakla beklenen MHP'nin seçim beyannamesi Devlet Bahçeli tarafından açıklandı. MHP seçim beyannamesinde ülkenin hükümetsiz kalmaması için koalisyon hükümetine katılma sözü verdi. Gençleri, işsizleri ve emeklileri unutmayan MHP, evi olmayan vatandaşlar için kira desteğini ilk kez beyannamesine alan parti oldu.
MHP'nin erken seçim beyannamesinde öne çıkanlar terörle mücadele ekonomi ve istikrar.

ANKARA ARENA'DA AÇIKLADI

Bildirgenin açıklandığı Ankara Arena Spor Salonu’nda, şehitlere saygı nedeniyle müzik çalınmadı. En geniş yeri terörle mücadeleye ayıran Devlet Bahçeli, asayiş için “kent timleri” kurulacağını, sözde çözüm sürecinin bitirileceğini belirterek, “AKP, PKK’yı diriltmiş, adeta eline silah vermiştir” diye konuştu.

Ülkenin kaydı düşerdi

“Biz olmasaydık, AKP ile PKK çoktan Türkiye’nin fişini çekmişti, Oslo, İmralı ve Kandil’de verilen sözlerin hepsi gerçekleşecek, Türkiye’nin tarihten kaydı düşülecekti” diyen Bahçeli, şöyle konuştu:: “PKK-AKP ile Türkiye’yi masaya yatırdı. Valilere operasyon izni vermemek hangi akla hizmet?”

Bahçeli Koalisyon sözü verdi

Seçim sloganını, ‘Ülkenin Geleceğine Oy Ver’ olarak açıklayan Bahçeli, 1 Kasım öncesi algı operasyonları ve anket oyunlarına dikkat çekti. Bahçeli, bu çabalarla seçim sonucunun 7 Haziran’ın tekrarı olması halinde kimsesinin kaygılanmamasını istedi.

Bahçeli, “Böyle bir durumda MHP, PKK uzantısı HDP dışındaki her partiyle, 4 ilkesi saklı kalmak kaydıyla, iktidar kurmaya ve iktidar olmaya vardır, bunu şimdiden ilan etmektedir. 1 Kasımlar olmaması için sorumluluğa varız” şeklinde konuştu.

 

Evi olmayana kira desteği

Her ailenin en az bir ferdine iş bulunacak
MHP, yılda 700 bin kişiye iş imkanı sağlamayı, her aileden bir kişiye iş bulmayı, evlenecek gence 10 bin TL faizsiz kredi, evsiz aileye 250 TL kira yardımı yapmayı da vaat etti.

 

Mazotun fiyatı aynı

Emekliye yılda 2 kez bin 400 lira ikramiye
7 Haziran seçim vaatlerinde olduğu gibi mazot 1 lira 75 kuruş olacak, gübre, tohum, ilaç ve yemindeki vergiler kalkacak. Emekliye yılda 2 kez 1400 TL ikramiye verilecek.
 
İş kuracak gence kredi

Askerden dönenlere 25 bin TL hibe desteği
Askerliğini yapan gençlere, iş kurabilmeleri amacıyla yarısı hibe 50 bin liraya kadar girişimcilik kredisi verilecek, yeni işyeri açan esnafa 5 yıl vergi ve prim avantajı sağlanacak.

 
Asgari ücret bin 400 lira

Engelli ve yakını aylığı 400 liraya çıkarılacak
Asgari ücret vergiden muaf olacak ücretlinin asgari ücret tutarında gelirleri vergi dışı bırakılacak. 65 yaş aylığı 300 lira, 3 aylık 900 lira olacak, engelli aylığı 400 liraya çıkarılacak.

 

Bahçeli, koalisyona açık kapı bıraktı
MHP Genel Başkanı, partisinin seçim bildirgesini açıkladığı toplantıda hedeflerinin tek başına iktidar olduğunu söyledi. Devlet Bahçeli, “Sonuç 7 Haziran’ın tekrarı olması halinde kimse kaygılanmasın HDP’nin dışındaki her parti ile 4 ilkemiz saklı kalmak kaydıyla koalisyon kurmaya hazırız” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri için hazırlanan seçim bildirgesini açıkladı. Bildirgede yer alan vaadlerin açıklanmasından önce siyasi değerlendirmelerin yer aldığı bir konuşma yapan Bahçeli konuşmasına Nihal Atsız’ın “Kahramanlık” şiirini okuyarak başladı. Bahçeli, manevi değerlerin farkında olduklarına vurgu yaptığı konuşmasında, “Çetin mücadelelerle örülen bir geçmişi geleceğin ter temiz ruhuyla buluşturmalıyız. Geçmişten geleceğe bir köprü kurmak zorundayız. Biz yolumuzda kararlı şekilde yürümeli ve ülkemizin geleceği için çalışmalıyız. Bugün açıklayacağımız beyanname bir gelecek tasavvurudur. Geceli gündüzlü gayretlerle hazırlanmış köklü bir cevaptır” dedi.

Sorumluluğa varız

İlk hedeflerinin tek başına iktidar olmak olduğunu belirten Bahçeli, şöyle konuştu: “MHP’nin amacı tek başına iktidardır. Eğer algı operasyonlarıyla, anket oyunlarıyla, ahlaki olmayan yöntemlerle 1 Kasım seçimlerinin üzerine ambargo koymaya çalışanların arzuladıkları gibi bir sonuç alınırsa, yani genel olarak medyada servis edildiği üzere 1 Kasım’ın aşağı yukarı 7 Haziran’ın tekrarı olması halinde hiç kimse kaygılanmasın. Böyle bir durum karşısında MHP, PKK uzantısı HDP’nin dışındaki her parti ile 4 ilkesi saklı kalmak kaydıyla iktidar kurmaya ve iktidar olmaya hazırdır. Bunu da şimdiden ilan etmektedir. Türkiye’nin üst üste 1 Kasımlar yaşamaması için biz sorumluluğa varız.”

Tarihimizde bir ilk

Vaktin, ülkenin geleceğine sahip çıkma günü olduğunu söyleyen Bahçeli, “MHP, aziz milletimize ülkenin geleceği için oy ver çağrısı yapmaktadır. Her türlü hile ve ayak oyunu ile yenilenme kararı alınan 7 Haziran seçimlerinden sonra önümüzde 1 Kasım seçimi var. AKP Türkiye’ye rest çekmiştir. Davutoğlu kullanılmıştır. Türkiye 5 aylık arayla ikinci kez sandık başına gidecektir. Bu durum siyasi tarihimizde bir ilktir” diye konuştu.

Koltuk uğruna

Sırf koltukta oturabilmek, iktidarda kalabilmek uğruna her “çirkinliğe” tamam diyecek bir kadronun Türkiye’nin başına “musallat” olduğunu savunan Bahçeli, “13 yıldır yan kesiciler, yağma ve arazi vurgunları baştadır. Türkiye alan ve zemin kaybetmektedir. Türkiye kendine özgü bir fetret devir yaşamaktadır. AKP, PKK’yı diriltmiş adeta eline silah vermiştir. Biz olmasaydık AKP ile PKK çoktan fişini çekmişti. Oslo, İmralı ve Kandil’de verilen sözlerin hepsi gerçekleşecek, Türkiye’nin tarihten kaydı düşülecekti. PKK-AKP ile Türkiye masaya yatırıldı. PKK valilere operasyon izni vermemek hangi akla hizmet” şeklinde konuştu.

Her ailenin en az bir ferdine iş imkanı sağlanacak

Yıllık ortalama 700 bin kişiye iş imkanı sağlanacaktır. Her ailenin en az bir ferdine iş imkanı sağlanacak, sağlanana kadar da 700 lira “Aile Desteği” verilecektir. İşsiz gençlerimiz ailelerinin sağlık sigortalarından yararlandırılacaktır. Askeriliğini yapan gençlere yarısı hibe olmak karşılığıyla 50 bin liraya kadar girişim kredisi verilecek. Evlenecek gençlere 10 bin lira tutarında faizsiz kredi verilecektir. Emeklilere Mart ayında bin 40 lira, Eylül ayında bin 400 Lira ’emekli destek ödeneği’verilecektir. Emeklilerin banka promosyonu alabilmeleri temin edilecek. Emeklilerin aylıklarındaki eşitsizlik giderilecek. Asker ailelerine yapılan ödeme aylık 500 liraya çıkarılacaktır. Vatandaşımızın aldığı sosyal yardım ve destekler devam ettirilecektir. Evi olmayan ailelere 250 lira aylık kira yardımı yapılacaktır.

Üniversiteye giriş sınavı kâbus olmaktan çıkıyor

Üniversiteye giriş sınavı kaldırılacaktır. ğretmenlerin ek göstergesi 3 bin 600 liraya çıkarılacaktır. Öğretmenlerin ek ders ücretleri ve tazminatları yükseltilecektir. Atama bekleyen öğretmenlerin tamamı kademeli olarak atanacaktır. Öğretmen eksiği olan hiçbir okul bırakılmayacak, derslik ihtiyacı giderilecektir. Koruyucu ve temel sağlık hizmetleri  ücretsiz olarak sunulacaktır. Hastaneler tam gün ve tam kapasite çalışacaktır. Sağlık çalışanlarına yıpranma payı hakkı verilecektir. Serbest sağlık bölgeleri oluşturulacaktır. Yaşlı, yatalak ve engelli hastalar için özel bakım hastaneleri kuurlacaktır. Her il ve ilçelerde kemoterapi ve diyaliz hizmeti veren merkezler kuurlacaktır. Kadının konumu ve aile kurumu güçlendirilecektir. Kadınların istihdam edilebilirlikleri geliştirilecek, iş gücü oranları yükse ltilecektir. Girişimci kadınlara yarısı hibe olmak üzere finans desteği verilecektir. Ev hanımlarına mesleki beceri kazandırılacak, aile ekonomisine katkıda bulunmaları sağlanacaktır. Kadınlara sigortalılık öncesi doğumlar için  doğum hakkı verilecektir.

Çözüm süreci rezaleti tamamen bitirilecek
Terörle mücadele konusu bildirgede geniş yer bulan başlıklardan oldu. Toplumsal huzur ve güvenin tesis edileceği, önleyici kolluk hizmetine de ağırlık verileceği belirtilen bildirgede, güvenlik ve istihbarat zaafının giderileceği duyuruldu. Asayişin sağlanması amacıyla “kent timleri” oluşturulacağı, terörle mücadele için ekonomik ve sosyal projelerin de destekleneceği kaydedilen bildirgede, “Çözüm Süreci rezaleti tamamen bitirilecektir” ifadesine yer verildi.  “Bölücü terörü kökünden kazımayı” vadeden MHP’nin bildirgesinde, terörle mücadelede teknolojiden en ileri düzeyde yararlanılacağı bildirildi.

Ek gösterge artışı

Güvenlik çalışanlarına yönelik vaatlerin de yer aldığı bildirgede, polislerin ek göstergesinin 3 bin 600 liraya yükseltileceği açıklandı. Özel güvenlik görevlilerinin en az 2 bin 100 lira aylık alacağı ifade edilen bildirgede, astsubayların yüksek öğrenime bağlı intibaklarının yapılacağı ayrıca eksik kalan haklarının da verileceği belirtildi. MHP, uzman jandarmaların özlük haklarını iyileştirmeyi, bir yıllık askeri eğitimlerini de emeklilikten saymayı vadediyor.

 

13 yıllık zaafiyet döneminde birlik beraberlik zedelendi

MHP’nin 1 Kasım seçim beyannamesini tanıtım toplantısında sözde çözüm sürecine ve sürecin başladığı dönemde Başbakanlık görevinde olan Tayyip Erdoğan’a sert eleştiriler içeren sinevizyon gösterisi yapıldı. Sinevizyonda, Erdoğan’ın “Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanıyız” açıklamaları görüntülü olarak yer aldı. MHP lideri Bahçeli’nin bu projeye yönelik eleştirilerini içeren konuşmalarından da görüntüler yayınlandı. AKP’nin tek parti iktidarı dönemi olan 13 yıldan “zaafiyet dönemi” olarak bahsedilen sinevizyon gösterisinde, “Bu sürede devlet yok oldu, birlik ve beraberlik zedelendi” vurgusu yapıldı. Sinevizyonda, PKK’lıların Habur’da adeta tören şeklinde karşılanmaları ve sınırda kurulan mahkemede ifadelerinin alınmasına ilişkin görüntüler de yer aldı.

Gazilere 3 bin 600 günden emekli olma kolaylığı


Engellilere işe yerleştirmede öncelik verilecektir. Kamudaki engelli  kotasının  tamamına atama yapılacaktır. 65 yaş aylığı 300 liraya, 3 aylığı da 900 liraya yükseltilecektir. Engelli ve engelli yakını ailelere 400 liraya, 3 aylığı bin 200 liraya, ağır engelli aylığı 600 liraya, 3 aylığı da bin 800 liraya çıkarılacaktır. Gazilere 3 bin 600 günde emekli olabilme hakkı verilecektir. Ordu ve polis vazife malullerinin özlük hakları iyileştirilecek. Gaziler arasındaki eşitsizlikler giderilecek. Muharip gazilere ödenen şeref aylığı  bin 400 liraya yükseltilerek, geliri olsun olmasın herkese verilecektir. Şehit yetimlerin tamamına iş hakkı verilecek. Gazilerimiz ve çocuklarına işe yerleştirmede öncelik verilecektir.

Nitelikli endüstri bölgeleri kurulacak

Bildirgenin, “Sanayi, Ticaret ve Turizm” başlığında ise nitelikli yeni endüstri bölgeleri kurulacağı, belli malların teşviki için Merkez Bankası tarafından “reeskont kredisi” verileceği duyuruldu. MHP’nin bildirgesinde, vadeli satışlarda “KDV erteleme sistemi” nin getirileceği, ayrıca dar bölgeli ve sektörel teşvik sistemine geçileceği açıklandı. Yeni işyeri açan esnafa 5 yıl vergi ve prim avantajı sağlanacağını duyuran MHP, AVM yasasının ise esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenleneceğini açıkladı.
Son Güncelleme: 04.10.2015 01:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.