Müezzinoğlu: Anneliği itersen, yanlış yapmış olursun

SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, anneliğin meslek kariyerlerinden vazgeçmek olmadığını ifade ederek, "Avukat, doktor, mühendis olacağım' diye anneliği itersen, yanlış yapmış olursun. Kendine haksızlık yapmış olursun. Topluma da...

08 Mart 2015 Pazar 17:54
Müezzinoğlu: Anneliği itersen, yanlış yapmış olursun






SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, anneliğin meslek kariyerlerinden vazgeçmek olmadığını ifade ederek, "Avukat, doktor, mühendis olacağım' diye anneliği itersen, yanlış yapmış olursun. Kendine haksızlık yapmış olursun. Topluma da haksızlık yapmış olursun, analığa da haksızlık yapmış olursun. Dolayısıyla ana demek bu anlamda bir kariyer sahibi olmaktan vazgeçmek değildir“ dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eşi Faize Müezzinoğlu’yla birlikte Edirne’nin Keşan İlçesi’nde partisinin kadın kolu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Keşanspor Düğün Salonu’nda düzenlediği programa katıldı.
Mehmet Müezzinoğlu zaman zaman belirli odaklardan ‘eşitlik istiyoruz’ denildiğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Esasında ‘eşitlik istiyoruz’ cümlesi kadınlara yapılan ve yapılacak olan en büyük haksızlıktır. Kadın asla erkekle eşitlik istemez, istememeli, kadın kendi haklarından ve kendi ayrıcalıklarından asla vazgeçmemelidir. Erkeğin ruh veremediğine, kadın ruh veriyor. Erkeğin doğuramadığını, kadın doğuruyor. Bu gün dünyada ne kadar değişiklik yaşandıysa, farklılıklar yaşandıysa, dünya tarihinde ne kadar tarihe geçecek güzellikler, icatlar, yenilikler varsa kadının doğurduğuyladır. Bu anlamda kadını yalnız eşitlik anlamındaki sıradanlığa itmek ve onu o matematiksel konuma taşımak kadına yapılabilecek en büyük haksızlıktır, en büyük yanlışlıktır."  
“ANNE OLMANIN DEĞERLERİNİ MERKEZE ALMALIYIZ”
14 Mart Tıp Bayramı’nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Çanakkale’de kutlayacaklarını belirten Müezzinoğlu, "Çanakkale zaferinde şehit olanların hakkı ne kadar çok büyükse, kınalı kuzularını o şehitlik mertebesine ‘hadi evladım ezan, bayrak, vatan’ diyerek oraya gönderen annelerin hakkı da en az o kadar kutsaldır. Yoksa bu işi matematiğe koyduğumuz zaman ‘binlerce erkek şehit oldu, yuh olsun kadınlara’ mı diyeceğiz? Dolayısıyla bizi yanlış bir yere sürükleyenlere, bu medeniyetin mensupları olarak, bu medeniyete ruhunu veren kadınlar olarak, anneler olarak, eşler olarak mutlaka ama mutlaka aile ve eş olmanın, anne olmanın değerlerini merkeze almalıyız” diye konuştu.
“ANA DEMEK, KARİYER SAHİBİ OLMAKTAN VAZGEÇMEK DEĞİLDİR”
Mehmet Müezzinoğlu, ‘Annelik üzerinde kariyer olmaz’ şeklindeki sözlerinin yanlış anlaşıldığını kaydederek, “Belili kitleler, mihraplar beni eleştirdi. Dediler ki, ‘anne doktor, mühendis, avukat olamaz mı?’ Eve anne bunların hepsi olur, hepsi de olmalıdır. Ama avukat, doktor, mühendis olacağım diye anneliği itersen, yanlış yapmış olursun. Kendine haksızlık yapmış olursun. Topluma da haksızlık yapmış olursun, analığa da haksızlık yapmış olursun. Dolayısıyla ana demek bu anlamda bir kariyer sahibi olmaktan vazgeçmek değildir. Ana olmak bu anlamda hem kariyer sahiplerini geleceğe taşıyabilmek hem de kendini o anlamda yetiştirmekten geçer” şeklinde konuştu.
“AĞIR SEYREDEN VAKALAR 10-15 CİVARINDA”
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, program çıkışında basın mensuplarının domuz gribi vakalarındaki artışla olup olmadığına ilişkin sorularını yanıtladı. Bu yıl grip salgınıyla ilgili çok olağanüstü bir durum yaşanmadığını belirten Müezzinoğlu, "Geçen yıl grip vakalarıyla daha fazla karşılaştık. Bu son bir haftadır veya 15 gündür ciddi seyreden, ağır seyreden vakalarımız oldu. 10, 15 civarında. Ama olağanüstü bir durum söz konusu değil. Gerekli tedbirler alınıyor. Kapalı ortamları temiz havayla havalandırmaya dikkat etmelidirler. Vatandaşlarımızın bol sıvı gıda almalarını tavsiye ediyoruz. Özellikle kronik sağlık sorunu olan, börek ve karaciğer yetmezliği gibi, akciğer solunum yetmezliği gibi ve diyabet gibi hastalıkları olanlar dikkat etmelidirler. Bu hastalar gerek istirahat anlamında gerekse kalabalık ortamlardan uzak durmaları anlamında daha dikkatli olmaları gerekiyor. Onun dışında olağan üstü bir sorun yok" dedi.
Müezzinoğlu, daha sonra Keşan’dan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.