Muharrem İnce adaylıktan neden vazgeçti.

CHP Genel Başkan adaylığından çekildiğini açıklayan Muharrem İnce partisinin 7 haziran ve 1 kasım seçimlerinde yeterli başarıyı gösteremediğini ileri sürdü

13 Ocak 2016 Çarşamba 15:41
Muharrem İnce adaylıktan neden vazgeçti.






Muharrem İnce adaylıktan neden vazgeçti.

Kurultay'a hazırlanan CHP'de, daha önce genel başkanlık için adaylını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin U dönüşünün gerekçesi merak konusu oldu. İnce, partisinin 35. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olmayacağını açıklamasının ardından CHP kulisleri hareketlendi. Adaylık için çalışmalarını yürüten Mustafa Balbay,  Umut Oran, Metin Feyzioğlu ve Tuncay Özkan bu konuda henüz bir açıklama yapmadı.

YAZILI AÇIKLAMA İLE DUYURDU

Muharrem İnce aday olmayacağını yazılı bir açıklama ile duyurdu. İnce açıklamasında, 7 Haziran seçimlerinin "14 yıldır süren AK Parti iktidarının tarih olması için halk tarafından muhalefete verilmiş bir büyük fırsat olduğu halde CHP tarafından gerektiği biçimde değerlendirilemediğini" savundu.

TBMM Başkanlığı seçiminde yaşanan gelişmeler ve sonrasında izlenen yanlış politikaların, bugün içinde bulunulan duruma gelinmesine neden olduğunu belirten İnce, "Özellikle AKP ile yürütülen sözde koalisyon görüşmeleri tarihin karşısında bizi mahkum etmeye yeter de artar. Bir aydan fazla süren bu görüşmelerde 14 yıldır AKP karşısında ana muhalefet partisi olan bir partinin 'istikşafi görüşmeler' olarak adlandırılan bir süreci yaşaması kabul edilebilir, anlaşılabilir bir durum değildir" ifadesini kullandı.

Bugün benzer bir durumun yeni anayasa yapmak adına aynen sürdürüldüğünü iddia eden İnce, "AKP'nin açıkça bir rejim değişikliği içeren başkanlık sistemi talebinin tartışılacağı, bunun için meşruiyet oluşturucu bir platform olacağı belli olan bir komisyona, CHP'nin sadece 'masada olması, kendi görüşlerine güvenmesi' olarak bakmak bizler için gelecekte bedeli çok ağır olan bir sürecin kapısının aralanmasıdır" değerlendirmesini yaptı.


CHP'DE KİMLER GENEL BAŞKAN ADAYI

Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesinin ardından Mustafa Balbay, Umut Oran, Metin Fevzioğlu, Tuncay Özkan'ın adaylıkla ilgili çalışmaları olduğu gelen bilgiler arasında.

ADAYLIK SÜRECİ İÇİN SON 3 GÜN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl dün “Olağan kurultay takvimini açıkladık. İl ve ilçe kongrelerimiz bitecek, ocak ayı içinde olağan kurultayı gerçekleştireceğiz. Gündemimizde olağanüstü kurultay yok” açıklamasını yapmıştı.

Peki, olağanüstü kurultay için kaç imzanın, kaç günde toplanması gerekiyor? İmzalar toplanırsa olağanüstü kurultay ne zaman yapılacak? Parti içi muhalefet neden olağanüstü kurultayda ısrar ediyor?

1- EN AZ BEŞTE BİR İMZA: CHP’nin 1216 civarında delegesi bulunuyor. Olağanüstü kurultay için delegenin en az beşte birinin, yani 243’ünün imzası gerekiyor. Ama, bu imzayla toplanan kurultayda, genel başkan istemezse seçim yapılamıyor. Seçimli olağanüstü kurultay yapılabilmesi içinse 609 imza gerekiyor.
Son Güncelleme: 13.01.2016 15:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.