Ömer Çelik:"Bizim hedefimiz 2023, neyi kastettiğini o kişiye sorun"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Ömer Çelik Gündeme dair soruları yanıtladı. Bülent Arınç'ın "400 vekil" açıklamasına hedefimiz 2023, neyi kastettiğiyle alakalı soruları o kişiye sorun diye yanıtladı.

22 Ekim 2015 Perşembe 12:01
Ömer Çelik:






Ömer Çelik:"Bizim hedefimiz 2023, neyi kastettiğini o kişiye sorun"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Ömer Çelik Gündeme dair soruları yanıtladı. Bülent Arınç'ın "400 vekil" açıklamasına hedefimiz 2023, neyi kastettiğiyle alakalı soruları o kişiye sorun diye yanıtladı.

Akp, Mhp, Chp, Esad, Rusya, gündem, basın açıklaması
"Belgeler ile gelsin işlem başlatalım"

Kılıçdaroğlu, "Oslo’da da İmralı’da da vaatlerde bulundular. Niye tutanakları açıklayamıyorlar? Kandil ‘bize söz verdiniz açıklayın’ diyor. Açıklasınlar hangi sözleri verdiklerini. Benim gördüğüm bazı belgeler var. Bu kadarını söyleyeyim. Bazı taahhütler var, halka bunları açıklayamıyorlar ve onların altında eziliyorlar" açıklamasında bulunmuştu.
Kılıçdaroğlu'nun bu iddiasına cevap veren Çelik, "Hükümet ve bunun altında imzası olanlar gereğini yapmalıdır. Oslo belgelerinin altında imzaları var biz bunların altında eziliyoruz diyor. Biz hiçbir belgenin altında ezilmeyiz. Hemen 1 saat içerisinde bu belgeler nelermiş açıklasın, neler vaad etmişiz açıklasın. Bu ispat söz konusu değilse bunu yapan kişinin ne yapması gerektiğini de vatandaşımızın takdirine bırakıyoruz. Bu kadar büyük biri iddia ortaya attıktan sonra çıkıp açıklamalıdır" dedi.

Esad'lı geçiş iddiası

Türkiye Esed'li geçişe hazır gibi bir haberler yayınlandı. Türkiye'nin Suriye politikasında değişiklik yok. Bunu gerekli görmüyoruz. Suriye'nin başından Esed'in 3 ay içinde gitmesi durumunda Türkiye'nin bunu kabul etmesi konuşuluyordu. Suriye'de Esedli geçişisin olması hayal olur. Halkını katleden birinin Suriye'nin geleceğinde barışın korunması mümkün değil. Gelecek inşa etmesi söz konusu değil. Türkiye'nin burada aradığı formül Suriye'nin geleceğinde Suriye halkının karar sahibi olacağı bir yönetimdir. Esed'de yönetimden gitmelidir. Bugün gelinen noktada bu tezin ne kadar yerinde olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Aradığımız formül Suriye halkının iradesini yansıtacağı modeldir.

"1 Kasım seçimleri"

Etrafımızda bu kadar büyük çalkantılar yaşanırken Türkiye'nin en büyük kazanımının demokrasi olduğunu unutmamalıyız. Bu seçimlerin sağlıklı gerçekleşmesi için çalışmaktayız. Demokrasimizi güçlendirmek için bu seçime katılım büyük oranda gerçekleşmesi için bütün vatandaşlarımıza bir kez daha çağrı yapıyoruz.

"Esad'ın Rusya ziyareti"

Rusya ziyareti iki tür işaret veriyor. Birincisi iç savaş başladığından beri ilk defa topraklardan çıkıyor. Ziyaret bittikten Esed ülkesine döndükten sonra duyuruldu. Suriye bu kadar iç katliam gerçekleştirirken yurt dışı ziyareti yapması dünya kamuoyunda soru işaretleri var. Demek ki kendisini bu kadar güvende hissediyor. Bu tür görüntülerden Esed'e bir meşruiyet görüntüsü verme çerçevesi oluşursa oradaki halkın mücadelesine büyük zarar verir. Cumhurbaşkanımız da Putin'den bilgi aldı. 

Bülent Arınç'ın '400 Vekil' açıklamaları

- Bizim en büyük amaçlarımızdan birtanesi yeni anayasa yapmaktır. Ekonomik ve politik gelişmelerle çağdaş normlara kavuşamazsak bunun önünde büyük engeller olduğunu düşünüyoruz. 2023 hedefleri için anayasa şart. Biz bunun için çalışıyoruz. Ama siz neyi kastettiğini o kişiye sorabilirsiniz.

"Bahçeli; Ak parti bölünür iddiası"

Sadece AK Parti'yi konuşuyor. MHP'yi konuşmuyor. MHP'yi ne iktidar yapma ne de iktidar ortağı yapma derdi var. Sayın Bahçeli'den beklenen MHP için ne söylüyor olmalıdır. MHP teşkilatları ne için çalışıyor? Siz ne kadar çalışırsanız çalışın ben sizi iktidar ortağı yapmayacağım diyor. Bekleyin AK Parti içinde bölünme olacak Meclis'te 5 parti olacak diyor. Bunun adı siyaset falcılıktır. Bunlar komplodan medet umuyorlar.
Son Güncelleme: 22.10.2015 12:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.