Orakoğlu konuşurken CHP'li başkan salonu terk etti

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde konferans veren Emniyet İstihbarat Dairesi eski başkanı Bülent Orakoğlu'na CHP İlçe Başkanı Füsun Aktakka Yıldız tepki göstererek salonu terk etti.

09 Mart 2016 Çarşamba 00:06
Orakoğlu konuşurken CHP'li başkan salonu terk etti






Orakoğlu konuşurken CHP'li başkan salonu terk etti


Tavşanlı Kültür Sarayı'nda düzenlenen 'Türkiye'de terör' konulu konferansa konuşmacı olarak Bülent Orakoğlu katıldı. Konferansı, Tavşanlı Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Güler ile CHP İlçe Başkanı Füsun Aktakka Yıldız'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi izledi. Orakoğlu 28 Şubat sürecinde Emniyet İstihbarat daire Başkanlığı görevinde bulunduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Post Modern Darbe süreci dediğimiz süreçte biz devletin bize vermiş kanunlar çerçevesinde Batı Çalışma Grubu dediğimiz Türkiye'yi darbe şartlarına götürmeye çalışan grubu deşifre ettik. O dönemin Refah Yol hükümetine bu darbe belgesini verdik. 28 Şubat tarihinde ben kanunların bana verdiği görevi yaptım. Onun dışında Sur'da ve diğer yerlerde görüyorsunuz öz yönetim kurma hayalleri olan bir takım unsurların batılı emperyalist güçlerin emrine giren PKK terör örgütü asker ve polislerimizi şehit ediyor. Bizlerin ise bu konuda mağdur olmamız sorun değil. Bir kişi polis ve asker olduysa her şeyi göze almış demektir. Çünkü bu ülke şehitlerin kanı üzerinde kurulmuştur."

Anayasa Mahkemesi'nin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında verdiği kararla, davaya bakan yerel mahkemenin baskı altına aldığını öne süren Bülent Orakoğlu, "Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili daha iddianame yeni hazırlanmış, tüm iç hukuk yolları tüketilmiş mi sanki serbest bırakıyorsunuz? Böyle bir şey olamaz. Bu davranış millet iradesine 28 Şubat sürecinde yapılmış bir olay gibidir. Anayasa Mahkemesi yüksek yargı organıdır. Anayasa Mahkemesi bize darbe anayasasının hediye ettiği bir sistemdir. Peki bu süreçten sonra davaya bakan yerel mahkeme yüksek mahkemeye karşı nasıl duracak? Otomatikman yerel mahkemeye bu şekilde baskı kurulmuş oluyor" dedi.

Orakoğlu'nun bu konuşması üzerine CHP Tavşanlı İlçe Başkanı Füsun Aktakka Yıldız ayağa kalkıp "Can Dündar gazetecilik yaptığı için yargılandı. Özgürlük yok artık Türkiye'de" diyerek salonu terk etti. Orakoğlu ise "Bunlar şov için gelmiş. Biz milletin menfaatleri için konuşuyoruz" dedi.  Konferansın sonunda Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Orakoğlu'na çini tabak hediye etti.

Son Güncelleme: 09.03.2016 00:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.