Osman Pamukoğlu Kütahya'da konuştu, Teröre boyun eğmemeli

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) eski genel başkanı emekli tümgeneral Osman Pamukoğlu Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ) öğrencilere konferans verdi.

16 Mart 2016 Çarşamba 23:46
Osman Pamukoğlu Kütahya'da konuştu,  Teröre boyun eğmemeli






Pamukoğlu, Teröre boyun eğmemeli
 
Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) eski genel başkanı emekli tümgeneral Osman Pamukoğlu Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ) öğrencilere konferans verdi.

DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen 'Liderlik' konulu konferansa konuşmacı olarak Osman Pamukoğlu katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta konuşan Pamukoğlu önderliği halkın bir algısı olarak niteledi. Pamukoğlu, "Önderlik tüm toplumlarda yıllar boyunca halkın algısıdır. Halk onu var eder, çeker çıkartır başa getirir. En vahim hata işte bu alfabeden yapılıyor. O bunu seçiyor, o bunu atıyor, o şunu oraya konuşlandırıyor bunun adına önder deniliyor" dedi.

Ankara'da meydana gelen bombalı terör saldırıları sonrasında halkın sokağa çıkması gerektiğini söyleyen Osman Pamukoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'de terör olayları PKK ile 30 yıldır devam eden bir acı getirdi. Fakat benim anladığım manada acı dorukta değildir. Acıyı benim anladığım manada çekseler başka manada olur. Ankara'da patlama oldu ertesi gün sokaklarda in cin top oynuyor. Tersine herkes sokağa çıkacak. Kim varsa herkes sokağa çıkacaktı. Çoluğuyla çocuğuyla. Sovyetler yıkılırken Bulgaristan'da ne oldu? Romanya'da ne oldu? Herkes süt emdirdiği çocuğu bile aldı meydana çıktı ve evine girmedi. İşte böyle yapacaksınız. Var mı böyle bir şey yok tersine sıfır efendim ihbarlar geliyormuş da, bilmem ne sosyal medyadan bilgi yayıyorlarmış da şunu yapıyorlarmış bunu yapıyorlarmış. Korkuyorsun acı çekmiyorsun acı çeken yani bunu hisseden bilir. Mesela savaş alanında yanındaki arkadaşın ölen bir asker acının en doruğundadır. O ana kadar yapmadıysa bile o andan itibaren ayağa kalkar saldırır. Halbuki karşı taraf ateş ediyor işte budur. Çünkü arkadaşı öldü, biraz sonra o da ölebilir. Ayağa kalkıyor saldırıyor. İşte acının doruk noktasına çıktığı yer."

Osman Pamukoğlu, PKK terörünün bitirilemediğini söyleyerek, "Bu 30 yıllık bir türlü kökü saçağıyla sonuçlandırılmayan bir meseledir. Bu olurdu, olmazdı. Güvenlik tedbirleri diye bir sürü insan dinliyorsunuz. Bunların hiç biri ne dünya siyasi tarihini biliyor, ne dünya savaş tarihini biliyor, ne askeri tarih biliyor. Hiçbir şey bilmiyorlar. Bu 1984'den itibaren başlayan meselenin üzerine 1 güçlü bir siyasi irade, 2 güçlü bir istihbarat, 3 bu dağdaki adamlarla çarpışmaya uygun örgütlenme yapılsaydı ben size söyleyeyim bu olay daha başında bitmişti" diye konuştu.










Son Güncelleme: 16.03.2016 23:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.