Özcan Yeniçeri : Genelkurmay Başkanı'nın görevden çekilmesi Türk milletinin beklentisiydi

ANKARA, () - MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Genelkurmay Başkanı'nın, hükümetin Süleyman Şah Türbesinden çekilme talimatına görevden çekilerek karşılık vermesi Türk milletinin beklentisiydi" dedi. Yeniçeri, Meclis'te...

25 Şubat 2015 Çarşamba 16:24
Özcan Yeniçeri : Genelkurmay Başkanı'nın görevden çekilmesi Türk milletinin beklentisiydi






ANKARA, () - MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Genelkurmay Başkanı'nın, hükümetin Süleyman Şah Türbesinden çekilme talimatına görevden çekilerek karşılık vermesi Türk milletinin beklentisiydi" dedi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Malatya'da iki askeri uçağın düşmesine ilişkin, yetkililerin uçakların neden düşürüldüğü üzerinde düşünmesi gerektiğini belirterek, şehit düşen dört pilota Allah'tan rahmet, millete başsağlığı diledi.


Yeniçeri, "Türbenin üzerindeki türbe kadar türbenin altı da bizim Türk milletinin maldır, egemenlik hakkımızdır. Türbeyi taşıdınız oradaki türbenin altındaki vatan toprağını nasıl taşıyacaksınız. Türbenin üstünü yıktınız içindeki kutsal ve aziz hatıraları aldınız ve bizim sınırımıza yakın başkasına ait arazini üzerine aldınız koydunuz. Peki vatan toprağını nasıl taşıyacaksınız" dedi.

Süleyman Şah Türbesini koruyamayan bir iktidar olduğunu, terörist PYD ve IŞİD'den çekinerek türbenin oradan çekildiğini iddia eden Yeniçeri, bunun Türkiye Cumhuriyeti Devletine hakaret olduğunu ifade etti.

Özcan Yeniçeri, Süleyman Şah Türbesi'nin yerinde muhafaza edilemediğini, oranın vatan toprağı olduğunu, vatan toprağının türbeyle birlikte taşınamayacağını söyledi. Türbe’nin her türlü tehdide karşı korunmasının hükümetin ve TSK’nın görevi olduğunu belirten Yeniçeri, bu görevin yerine getirilemediğini söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in görevini yapmadığını iddia eden Yeniçeri, "Genelkurmay elbette iktidarın kendisi için öngördüğü görevi yerine getirecektir. Ancak vatan toprağından iktidar çekil dediğinde Genelkurmay Başkanı görevinden çekilmeliydi. Genelkurmay Başkanı'nın, hükümetin Süleyman Şah Türbesinden çekilme talimatına görevden çekilerek karşılık vermesi Türk milletinin beklentisiydi. Türk askeri Süleyman Şah Türbesini korumak için oradaydı. Süleyman Şah Türbesini taşımak için orada değildi" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.