Restorasyonu Tamamlanan Eyüp Sultan Türbesi'ni Açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan restorasyonu tamamlanan Eyüp Sultan Türbesi'nin ziyarete açılma törenine katıldı.

19 Haziran 2015 Cuma 18:36
Restorasyonu Tamamlanan Eyüp Sultan Türbesi'ni Açtı






 

Restorasyonu Tamamlanan Eyüp Sultan Türbesi'ni Açtı


   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan restorasyonu tamamlanan Eyüp Sultan Türbesi'nin ziyarete açılma törenine katıldı.

   Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun zamandır devam eden Eyüp Sultan Türbesi'nin tadilatının bittiğini belirterek, "Bugün resmen artık açılışını yapıyoruz. Gerçekten restorasyon esnasında içerisini gezip gördüğüm zaman maalesef çok ciddi sıkıntıların yaşandığını gördüm" dedi.
   Erdoğan, "Bizler şu anda sadece İstanbul'da yüzü aşkın tarihi eseri ihya ettik. Bu ihya çalışmaları devam ediyor, devam edecek. Tarihinden kopuk milletlerin, kültüründen kopuk milletlerin geleceğini inşa etmeleri mümkün değil. Onun için biz tarihimize sahibiz, tarihimiz bizim güç kaynağımızdır. Çınarın eğer kökleri olmazsa işte bu çınarı görmekte mümkün olmazdı. Çınar aynı zamanda biliyorsunuz Osmanlı sembolüdür. Onunla hep tanıtılır, onunla hep tanımlanır. Ama aynı zamanda da sabır ister. Ben inanıyorum ki bu sabır bizi buralara taşıdı. O Eyüp Sultan Hazretleri ki, Hazreti Halid Ebu Eyyüb el-Ensari' 90 yaşında İstanbul'un fethi için yolculuğa çıkmış bir insan. o ki sevgililer, sevgilisi peygamberimizi evinde misafir etmiş bir sahabi. Böyle bir insana hakikaten ülkemizde ev sahipliği yapmak, onu misafir etmekte bu millete nasip oldu. Ama o bir hedef koydu ve o hedefin arkasından da işte İstanbul fethedildi. Bu vesileyle tekrar tüm İstanbulluları, Eyüp Sultanlıları, tüm kardeşlerimiz kutluyorum, tebrik ediyorum. Ramazan-ı Şerifleri mübarek olsun, İnşallah bu Ramazan bizim için yeni bir değişim dönüşüme de vesile olsun" dedi.
   Törene, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'de katıldı.

Son Güncelleme: 19.06.2015 18:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.