Rıfat Sait İzmir'de en kolay ulaşılabilir vekil seçti

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, ORC tarafından yapılan bir ankette, "En kolay ulaşılabilir milletvekili seçti.

05 Ekim 2013 Cumartesi 20:57
Rıfat Sait İzmir'de en kolay ulaşılabilir vekil seçti










İzmirli politikacılar arasında "CHP'nin oylarıyla seçilen AK Partili vekil" olarak bilinen Rıfat Sait, yapılan bir kamuoyu araştırmasında en kolay ulaşılabilir milletvekili seçildi. ORC tarafından yapılan hizmek anketinde Bakan Binali Yıldırım'ın hemen ardından ikinci sırayı kapan Rıfat Sait, 26 milletvekili içinde İzmir'in tek yerlisi olarak biliniyor.


CHP oyları ile seçilen AK Partili vekil

Bazı politikacılar siyaset üstüdür. Partizanlık değil, hizmetkârlık yaparak seçilirler. Onlar,  siyasi kimlik yerine bölgenin ağabeyi, hemşerisi, gülen yüzü gibi isimlerle tanınırlar. Sayıları azdır, gönülleri büyüktür. İşte onlardan biri, AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait, tabandan ve teşkilatından aldığı güçle, adeta enerjisi tükenmeyen bir makine gibi çalışıyor. Çalışkanlığını muhalefet dahi onaylıyor. Öyle ki; zaman zaman AK Parti de ne işin var, senin yerin burası, diyerek takılıyorlar.

Teşkilatının %45 oyunu alarak Yıldırım’dan sonra ikinci oldu

Rifat Sait, ORC araştırma şirketinin yaptığı ankette, İzmir’de kendi parti teşkilatında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan sonra en fazla oyu %45 ile alarak dikkatleri çekti. İzmir’de partili ya da muhalefet, kime sorsanız, evet çalışıyor, ona rahatlıkla ulaşabiliyoruz, sonuç olumlu ya da olumsuz mutlaka uğraşıyor, diyorlar.


06.06.66 tarihinde doğdu, 6.sıradan milletvekili oldu

Sait’in doğum tarihi ilginç.  Öyle ki; 6.6.1966, yani 6666 rakamına denk geliyor, Kuran-ı Kerim’deki ayet sayısı ile aynı. Daha da ilginci İzmir birinci bölgede 6.sıradan milletvekili oldu. AK Parti İzmir’de ilk kez 6.sıradan vekil çıkardı. Öyle ki; CHP’nin kalesi denilen İzmir’de CHP ile aynı sayıda yani 6’şar vekil çıkartan AK Parti, Sait’in CHP’den aldığı oyların farkında.


Modern, aydın görüşlü, Atatürkçü, doğma büyüme İzmirli

Rifat Sait’i farklı kılan İzmir’in 26 milletvekili içinde doğma büyüme İzmirli olan ve tam bir İzmir sevdalısı ve İzmir beyefendisi olması. Ailesi, 1956 yılında Balkanlardan İzmir’e göç etmiş. Eşi Sevilay hanımın ailesi ise Atatürk’ün Selanik’teki komşusu. Onlar da 1912 Balkan savaşı yıllarında Selanik’in Langaza mahallesinden İzmir’e göç etmişler. Sait, sürekli şunu söylüyor: “ Birileri Atatürkçü olduğunu söylüyor, onlar Atatürk’ün rozetini ceketlerinde taşıyorlar, oysa o, bizim hemşerimiz ve biz onu kalbimizde taşıyoruz”


En büyük destekçisi eşi Sevilay Hanım

Tüm toplantılara eşiyle katılan AK Partili vekilin başarısında kuşkusuz en büyük payı yine eşi Sevilay Hanım taşıyor. Bu konuda Sayın Başbakanımızı örnek alıyorum diyen Sait, Sayın Başbakanımız gittiği birçok yere saygıdeğer eşleri Emine hanımla birlikte gidiyorlar, bu eşine ve ailesine gösterdiği bir saygının yansımasıdır. Türk insanı aileye önem verir. Bizler Türk ailesinin birer örneğiyiz, halkımızın bir parçasıyız, diyor.

Çözüm sürecine destek:
Balkan-Anadolu derneğini kurdu, Diyarbakır’a gitti


Nüfusunun % 35’ni Balkan Göçmenlerinin oluşturduğu İzmir’de Balkan Anadolu Derneğini kurdu. Biri Arnavut diğeri Kürt olan iki eş başkanla yönetilen Balkan Anadolu derneğinin organizasyonunda çözüm sürecine destek amacıyla 100 kişilik bir STK ve basın heyetiyle Diyarbakır’a çıkarma yaptı. Diyarbakır belediye Başkanı Osman Baydemir’in beyaz karanfillerle karşıladığı İzmir heyeti büyük haber oldu. Sait’in başkanlığındaki İzmir heyeti, Diyarbakır, Batman ve Mardin’de bölge halkıyla sıcak görüşmeler yaptılar. Bu geziden hemen sonra Dışişleri bakanı Davutoğlu ve 3 ay sonra İzmir’in CHP’li belediye başkanı Aziz Kocaoğlu Diyarbakır’a gittiler. Sait, TBMM bahçesinde tarihinde ilk kez Kürtçe ve Arnavutça halk oyunları ile halay çekerek, bir ilke imza attı. Sait, 2008 yılında Başbakan Erdoğan ile belki de tarihte ilk kez İzmir’de Balkan halayı çekerek dikkat çekmişti.






 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.