Selahattin Demirtaş: Panzehir benim

Selahattin Demirtaş, Erdoğan'ın Çankaya'daki otoriter rejim yaratmasının önüne geçmek için panzehirin kendisi olduğunu söyledi

09 Temmuz 2014 Çarşamba 09:00
Selahattin Demirtaş: Panzehir benim






Selahattin Demirtaş: Panzehir benim

CNN Türk canlı yayınına katılarak cumhurbaşkanlığı seçim sürecine yönelik soruları yanıtlayan Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, ikinci tura kalması durumunda pazarlık tekliflerine ne cevap vereceği yönündeki soruya kesin bir dille 'Hayır' cevabını verdi.
"Bir defa biz ikinci tura kalacağız. Yani biz de ilk turda yüzde 51 alamayacağız. İkinci turda iki aday yarışacak ve bunlardan biri biz olacağız. O nedenle pazarlık gibi kaygıların hiçbir anlamı yok. Ben Selahattin Demirtaş olarak, hiçbir zaman bir aday lehine ne ilk turda, ne ikinci turda adaylıktan çekilirim. Bir ilkemiz var, onu savunmaya devam edeceğiz. Bu, Cumhurbaşkanlığı makamına birini taşıma meselesi değil, geleceğin özgür toplumunu yaratma hayalidir. Bu hayali hiçbir şekilde kapalı kapılar arkasında pazarlık konusu yapmayız."
 

Ülkeyi Bölmek için Çankaya'ya Gitmiyorum!
AK Parti'ye destek verecekleri iddiaları doğru olsaydı Kemal Kılıçdaroğlu'na ortak aday olarak Rıza Türmen'in desteklenmesi için açıkça teklif sunmamış olacaklarının altını çizen Demirtaş, kamplaşma ve gerilim için aday çıkarmadıklarını ifade ederek "Erdoğan'ın Çankaya'da totaliter, otoriter rejim yaratmasının önüne geçmek için panzehir benim. Ben ülkeyi bölmek için Çankaya'ya gitmiyorum" açıklamasında bulundu.

Ciddi ciddi Çankaya için aday olduklarını ve seçilmeme ihtimalini düşünmediklerini ifade eden Demirtaş, diğer cumhurbaşkanı adaylarının herhangi bir şey vaat etmediği görüşünü paylaştı. İsim vermeden Erdoğan ve İhsanoğlu'nun kimlik sorununu çözecek vizyona sahip olmadıkları eleştirisinde bulunan Demirtaş, iki adaydan birinin geçmişi, birinin bugünü ama kendisinin geleceği temsil ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı, Partisiyle İlişkisini Kesmeli!
"İzmir'deki ya da Bursa'daki biri size niye oy versin?" sorusuna "Biz geleceği temsil ediyoruz. İzmirlilerin de, Diyarbakırlıların da gelecek kaygısı var. Biz, toplumu bu iki isme muhtaç etmemek için ortaya çıktık. Biri geçmiş statükoyu, biri de kendi var ettiği statükoyu temsil ediyor." sözleriyle cevap veren Demirtaş, tarafsız bir cumhurbaşkanı olup olmayacağı yönündeki soruyu ise "Tarafsız bir Cumhurbaşkanı olacak mısınız?" sorusu üzerine de, "Cumhurbaşkanı'nın işi, orada partisinin programını uygulamak değildir. Çankaya'ya çıktığında partisiyle ilişkisini keser. Cumhurbaşkanı, demokrasi, hak ve özgürlüklerin korunmasında taraf olmalıdır, müdahale etmelidir" şeklinde yanıtladı. 
Cumhurbaşkanı olması durumunda çözüm sürecinin hızlanacağı ve hem bölünme hem de demokrasi kaygısının ortadan kalkacağını söyleyen Demirtaş, kendisinin cumhurbaşkanlığı döneminde Kürt sorununun tüm kaygıları giderecek şekilde hızla çözüleceğini kaydetti.
İzmirli olduğunu söyleyen bir seyircinin "TC'yi ve bayrağı değiştirmeyeceğinize dair söz verebilir misiniz?" sorusuna karşılık Demirtaş, "Elbette. Nasıl bir değişiklik yapmayı düşünebiliriz ki? Söylemediğimiz hiçbir şeyi yapmayız, söylediğimiz her şeyi de yaparız" açıklamasında bulundu.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.