'TAHŞİYECİLER' MECLİS GÜNDEMİNDE

ANKARA, () - CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 'MİT'in tespitlerine göre Tahşiye gurubunun yurtiçi ve yurtdışı bağlantılıları nerelerdedir, kimlerden oluşmaktadır?' diye sordu. Kadir Gökmen...

02 Ocak 2015 Cuma 12:10
'TAHŞİYECİLER' MECLİS GÜNDEMİNDE






ANKARA, () - CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 'MİT'in tespitlerine göre Tahşiye gurubunun yurtiçi ve yurtdışı bağlantılıları nerelerdedir, kimlerden oluşmaktadır?' diye sordu.

Kadir Gökmen Öğüt, soru önergesinde , "14 Aralık günü İstanbul merkezli başlayan ve içlerinde gazeteci, polis ve senaristlerin de bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı operasyonda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından savcılığa gönderilen 429 sayfalık fezlekenin detayları kamuoyuna yansımış, fezlekede 'Tahşiye grubuna yönelik soruşturmada usulsüzlükler yapıldığı' iddiası da yer almıştı. Kamuoyunda da konunun ayrıntıları arasında en çok merak edilenlerden biri operasyona gerekçe yapılan 'Tahşiyeciler' isimli yapılanma oldu. Basın yayın organlarında Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Tahşiyeciler grubunu 2004'den bu yana izlediği, grup hakkında müsteşar Emre Taner'in de rapor hazırladığı ve Tahşiyeciler soruşturmasının 2010 yılında davaya dönüştüğü bilgileri yer aldı" ifadelerine yer verdi.

Kadir Gökmen Öğüt'ün Başbakan Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle;

"MİT'in tespitlerine göre grubun yöneticileri ve mensuplarının kimlerden ve kaç kişiden oluştuğunu soran Öğüt, grubun yapılanma şemasını, finansal ihtiyaçlarını nereden ve ne şekilde temin ettiklerini sordu.CHP'li Öğüt önergesinde şu soruları yöneltti.

MİT'in tespitlerine göre Tahşiye gurubunun yurtiçi ve yurtdışı bağlantılıları nerelerdedir, kimlerden oluşmaktadır?


MİT Tahşiye Grubunu hangi yıl izlemeye başlamıştır ve çalışmalarını hangi yıla kadar devam ettirmiştir?

MİT Tahşiyeciler grubu olarak anılan yapı hakkında Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve EGM ile yazışma yapmış mıdır? Yapıldı ise hangi yıl yapılmıştır ve içeriğinde hangi bilgiler paylaşılmıştır?

Tahşiyeciler grubunun terör örgütü El-Kaide ile bağlantılı olduğu doğru mudur; doğru ise ne tür bir bağ mevcuttur?

Tahşiyeciler grubu hakkında yürütülen soruşturma kapsamında bugüne kadar kimler göz altına alınmış ve sorgulanmıştır; tutuklanan var mıdır?"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.