Tanrıkulu; İsmimi indirdiler, parayı gönderdiler

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir'de AK Parti'nin seçim öncesi temelini atacağı Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nden (OSB) adının indirilerek ödenek gönderildiğini öne sürdü.

26 Ekim 2015 Pazartesi 13:11
Tanrıkulu; İsmimi indirdiler, parayı gönderdiler






 Tanrıkulu; İsmimi indirdiler, parayı gönderdiler

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir'de AK Parti'nin seçim öncesi temelini atacağı Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nden (OSB) adının indirilerek ödenek gönderildiğini öne sürdü. 14 yıl önce temelini attığı için adının verildiği OSB'den adının kaldırılmasının nezaketsizlik olduğunu söyledi. 
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Sanayi ve Ticaret Bakanı olduğu 57'nci Hükümet döneminde 2002 yatırım programına aldırdığı, yatırımcıların jest olarak kendi adını verdiği Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'ne, 2002 yılından bu yana AK Parti hükümetlerinin çivi çakmadığını, adını taşıyan levhanın çürüdüğünü, birkaç ay önce de "Tanrıkulu'nun adını indirin, temeli atalım" denilerek, levhanın söktürüldüğünü anlattı. Tanrıkulu, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: 
"AK Parti, tam da 1 Kasım seçimleri öncesi 13 yıldır çivi çakmadığı Ödemiş OSB'nin temelini atacakmış. Burası 14 yıl önce benim bakanlığım döneminde yatırım porgramına alındı ve temeli atıldı. Oradaki müteşebbüs heyet de bir jest yaparak Ödemiş OSB'ye benim adımı vermişti. Ben de büyük bir hizmet aşkıyla temel atma törenine katılmıştım. 2002 yılından bu yana Ödemiş OSB'yi görmeyen, çivi çakmayan AKP hükümetleri, Ödemiş OSB heyetine 'Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun adını indirin, temeli atalım, ödenek aktaralım' demiş. Benim adım silindi. Çok ayıp ettiler. Nezakete sığmayan, siyasi etiğe uymayan bir durum. İzmir'de siyasetçilerin adını taşıyan çok sayıda tesis var. İktidar değişince bu isimler indirilmiyor."

BAŞKAN BADEM, "DESTEK VERMEYİNCE İSMİ KALDIRILMIŞ"

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Tanrıkulu'nun isminin organize sanayi bölgesi tabelasından kaldırılmasının yeni olmadığını söyledi. Badem, şöyle konuştu: 
"Dönemin organize sanayi bölgesi yönetimi, bakan olarak kendisinin desteği olabileceğini düşünerek, yardımda bulunması için kağıt üzerinde ismini vermiş. 6 ay gibi bir süre geçtikten sonra da hiçbir destek görmeyince, ismini de tabelayı da kaldırmış. Ben 2004 yılında Ödemiş Belediye Başkanı olduğum zaman böyle bir tabela yoktu. Benden sonraki CHP'li Belediye Başkanı döneminde de olmadı. Tanrıkulu'nun temelini attığını söylediği bölgede inekler otluyordu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık, 2015 yılının Nisan ayında yatırım programına alındığını açıkladı. 25 Haziran 2015'te ihale yapıldı. 27 Temmuz 2015'te sözleşme imzalandı. 2 Ağustos'ta müteahhit firma çalışmalara başladı. 5 Ocak 2015'te enerji altyapısı için İZKA'dan 1.5 milyon liralık hibe alındı. Tanrukulu'nun hafızasında yorulma var sanırım."

ÖDEMİŞ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

1994 Yılında Resmi Gazete'de yayımlanarak yatırım programına alındı. Altyapı yapımı için hazırlıkları süren Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi, Ödemiş'e 20 kilometre uzaklıkta Ödemiş-Kiraz karayolunda. Kuruluş protokolü de 12 Nisan 2000 tarihinde OSB yasasına göre hazırlandı. 3 Ekim 2001 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın OSB sicil defterinde Ödemiş A. Kenan Tanrıkulu Organize Sanayi Bölgesi ismiyle tescil edildi. OSB'de payı olan kurum ve kuruluşlar ise şunlar: Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) yüzde 70, İl Özel İdaresi yüzde 14, Ödemiş Ticaret Odası yüzde 8, Kaymakçı Belediyesi yüzde 8.

Son Güncelleme: 26.10.2015 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.