Tetikçiliği pahalıya patlamıştı; Akşener tazminatı ödeyemeyince evi haczedilmişti

Meral Akşener'in adının karıştığı telefon dinleme skandalı Türkiye'nin bir dönemine damgasını vurmuştu. DYP lideri Tansu Çiller'in tetikçiliğine soyunan MHP Genel Başkanı Meral Akşener, telefon kayıtlarını servis ettiği için açılan davayı kaybetmiş evine haciz gelmişti.

23 Nisan 2016 Cumartesi 23:41
Tetikçiliği pahalıya patlamıştı; Akşener tazminatı ödeyemeyince evi haczedilmişti







Tetikciliği pahalıya patlamıştı; Akşener tazminatı ödeyemeyince evi haczedilmişti

Türkiye'nin ilk yasa dışı telefon dinleme ve kaset skandalları arasında yer alan olan olayın üzerinde 18 yıl geçmesine rağmen hala unutulmadı. Dönemin DYP milletvekili bugünlerde MHP Genel Başkanlığı'na aday olan Meral Akşener'in gazetecilere dinlettiği kaset skandalının ardından başlayan tartışmalar, daha sonra paralel yapının kasetli şantajları ve yasa dışı dinleme skandallarına kadar uzandı. Aralarında dönemin Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ile Devlet Eski bakanlarından Güneş Taner arasında geçen telefon konuşmasını yasa dışı yollardan elde ettiği ve yayınladığı gerekçesiyle Meral Akşener hakkında hukuk süreci başlatmış ve yüklü miktarda tazminat kazamnıştı. O dönemde ANAP iktidarına karşı Çiller'in tetikçiliğini yapan Meral Akşener, tazminatı ödeyemeyince evine haciz gelmişti.

AKŞENER 'ERTUĞRUL ÖZKÖK 20 YILLIK DOSTUM' DEMİŞTİ

1998'te Doğru Yol Partisi'nden milletvekili olan Meral Akşener, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün, eski Devlet Bakanı Güneş Taner ile yaptığı telefon konuşması bandını gazetecilere dinletmişti.

Meral Akşener'in 17 Aralık 1998 tarihinde İstanbul Ceylan Otel'de yaptığı basın toplantısında, Özkök'ün 20 yıllık arkadaşı olduğu belirtilen eski Devlet Bakanı Güneş Taner ile yaptığı telefon konuşmasının bandını gazetecilere dinlettiği belirtiliyordu. Konuşmasında Özkök'ün Taner'den, "Hürriyet Gazetesi'nin hurda kağıtlarını işleyerek, yine yayın faaliyetlerinde kullanılacak kartonu üretecek bir sanayi girişimi ile ilgili işlemlerin, imzaya hazır olduğu kendisine bildirildiği için imzalamasını istediği" şeklindeki sözlerinin yer aldığı bildiriliyordu. Meral Akşener de, telefon konuşması bandını basın mensuplarına dinletmişti.

GAZETECİLERE TELEFON KONUŞMASININ BİR BÖLÜMÜNÜ DİNLETTİ

Meral Akşener Ertuğrul Özkök ile Güneş Taner arasında geçen konuşmaların bir kısmını dinletiyordu. Bu konuşmaların dinletilmeyen kısımlarında özel hayata ilişkin konuşmalar geçiyor. Bunun üzerine Hürriyet yönetimi  Akşener'i dava etti ve manşet üzerine manşet attı neyi var neyi yok elinden aldı. Meral Akşener olaydan dört yıl sonra 2002 tarihinde yaptığı açıklamada kasetleri kendisine Tansu Çiller'in verdiğini ve kamuoyuna açıklamasını istediğini ifade etti ve bunu da Hürriyet Gazetesi haberleştirdi.
Geçtiğimiz yıl Latif Erdoğan'ın Meral Akşener açıklamaları üzerine meseleyi AK Parti'ye yıkmaya çalışanlara geçmişi bir hatırlatmak istedik. Biz yapılanların doğru olmadığını ve karşı çıkılması gerektiğini söylüyoruz. Ama dün yaptıklarını unutturanların bugün karşımıza çok temiz geçmesini de doğru bulmuyoruz. Bu nedenle diyoruz ki ilk taşı günahsız olanlar atsın.

HÜRRİYET GAZETESİ OLAYI BÖYLE DUYURMUŞTU

Telefon bantlarını bana Çiller verdi

MHP milletvekili Meral Akşener, DYP'de yöneticiyken açıkladığı Hürriyet Gazetesi yöneticilerinin telefon görüşmelerinin kasetlerini kendisine Tansu Çiller'in verdiğini söyledi.

Tazminat cezaları bankalardan aldığı kredilerin faiziyle 156 milyar lirayı bulan Akşener'in son olarak evine haciz memuru gitti. Mahkeme karar alırsa, ev de satılacak.

Hürriyet Gazetesi yöneticilerinin telefon görüşmelerinin bant kayıtlarını basın toplantısı yaparak kamuoyuna açıkladığı için ağır tazminat cezalarına mahkûm olan MHP Kocaeli Milletvekili Meral Akşener, 4 yıl sonra konuştu. Akşener, ‘‘Hürriyet Gazetesi yöneticilerinin telefon görüşmelerinin bulunduğu kasetleri bana Tansu Çiller verdi ve kamuoyuna açıklamamı istedi'' dedi. Akşener, Çiller'in talimatı ile bu kasetleri kendisinin DYP Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla açıkladığını itiraf etti.

Akşener, Çiller'in parti adına tazminat cezalarını karşılamadığını belirterek, ‘‘Dava açıp, hakkımdaki tazminat bedellerini DYP'ye rücu ettirebilirdim, ama yapmadım. Ben o açıklamaları yaptığımda DYP Genel Başkan Yardımcısıydım, bu siyasi vefasızlıktır'' dedi.

156 MİLYARI BULDU

Akşener, 1998'de açıkladığı özel telefon görüşmeleri yüzünden, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ile Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sedat Ergin ve ANAP Ankara Milletvekili Birkan Erdal'a yasal faizleriyle birlikte toplam 122 milyar lira ödenmeye mahkûm oldu. Ancak Akşener'in ödediği tazminat miktarı, tazminatları karşılamak için bankalardan aldığı kredilerin faizleri nedeniyle 156 milyar liraya ulaştı.

Akşener, Ergin'e yasal faizi ile 26 milyar lira tazminat ödedi. Ancak bankadan kredi aldığı için kendisi bankaya 50 milyardan fazla borçlandı. Akşener, Özkök'e de yasal faizleriyle 56 milyar ödemeye mahkûm edildi. Özkök, henüz tazminat bedelini almadı. Erdal ise Akşener'i 30 milyar lira ödemeye mahkûm ettirdi. Bu oran yasal faiz işlediği için 40 milyara yaklaştı.

EVİ SATILABİLİR

Akşener, Erdal'ın avukatlarına tazminat karşılığı olarak İzmit'teki arazisini teklif etti. Ancak Erdal,Akşener'in oturduğu evi sattırma kararı aldı. 10 gün önce Akşener'in Acıbadem'deki evine haciz memurları ve bilirkişi heyeti gitti. Bilirkişi eve 125 milyar değer biçti. Ev, mezura ile ölçüldü ve tapudaki değeri araştırıldı. Bilirkişi heyetinin raporuna göre mahkeme, ‘Satılsın' kararı verirse, Akşener'in evi açık artırmaya çıkarılacak.

 
Son Güncelleme: 24.04.2016 00:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.