Üniversite öğrenci bursları 400 TL oldu

Yükseköğrenim burslarına yapılan zam açıklandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen burs miktarı 350 liradan 400 Lira'ya çıkarıldı. Bu arada gençlerin genel sağlık sigorta borçları da tamamen siliniyor.

10 Aralık 2015 Perşembe 14:33
Üniversite öğrenci bursları 400 TL oldu






Üniversite öğrenci bursları 400 TL oldu

Yükseköğrenim burslarına yapılan zam açıklandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen burs miktarı 350 liradan 400 Lira'ya çıkarıldı.

Başbakan Davutoğlu, hükümetin eylem planını açıkladı. Davutoğlu, bugün imzalanan kararla lisans öğrencilerinin aldığı burs ve kredi miktarının 350 liradan 400 liraya çıkarıldığını duyurdu.
Başbakan Davutoğlu, "Bir haftayı beklemeden, bugün imzalanan kararla lisans öğrencilerinin aldığı 350 Türk lirası burs ve kredi miktarını bugünden itibaren 400 Türk lirasına çıkardığımızın müjdesini veriyorum" dedi.

GENÇLERİN GENEL SAĞLIK SİGORTA BORCU SİLİNİYOR

Başbakan Davutoğlu, "İlk kez iş bulan her gencimizin bir yıl boyunca ücretini devlet ödeyecek. İlk 3 ay içinde yapacağımız düzenlemeyle gençlerimizin ilk yıl maaşı bizden" şeklinde konuştu.

"Öğrenim gören gençlerimizin pasaport harcını kaldırıyoruz. Öğrenim gören gençlerimiz pasaport alırken harç ödemeyecekler" diyen Davutoğlu, yurtdışında yaşayan vatandaşların da askerlik bedelinin 6 bin avrodan bin avroya düşürüleceğini söyledi.

Davutoğlu, şöyle devam etti: "Gençlerin Genel Sağlık Sigortası prim borçlarını sıfırlıyoruz. Meslek lisesi ve üniversite öğrencilerinin staj yapmalarını özendirici tedbirler alıyoruz. Lise veya üniversite mezunu gençlerimizin Genel Sağlık Sigortası giderlerine destek oluyoruz. Buna göre primler iki yıl süreyle gelir testi yapmaksızın ve prim alınmaksızın devlet tarafından karşılanacak"
Son Güncelleme: 10.12.2015 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.