Vay Senin Profesörlüğü’ne

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, HDP için 'bir ucu dağda, bir ucu mecliste siyaset yapıyor' açıklaması yaptığını belirterek, "Sayın Davutoğlu diyor ki, bunların bir ucu dağda, bir ucu mecliste siyasette diyor. Sayın Davutoğlu memleketinden soruyorum istersen yarın cevap ver: Sen bunların bir ucunun dağda, bir ucunun mecliste olduğunu yeni mi öğrendin? Eğer yeni öğrendiysen vay senin profesörlüğüne, eğer sen her şeyi böyle biliyorsan vay memleketin haline vay" dedi.

05 Haziran 2015 Cuma 23:47
Vay Senin Profesörlüğü’ne






 

Vay Senin Profesörlüğü’ne

   Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, HDP için 'bir ucu dağda, bir ucu mecliste siyaset yapıyor' açıklaması yaptığını belirterek, "Sayın Davutoğlu diyor ki, bunların bir ucu dağda, bir ucu mecliste siyasette diyor. Sayın Davutoğlu memleketinden soruyorum istersen yarın cevap ver: Sen bunların bir ucunun dağda, bir ucunun mecliste olduğunu yeni mi öğrendin? Eğer yeni öğrendiysen vay senin profesörlüğüne, eğer sen her şeyi böyle biliyorsan vay memleketin haline vay" dedi.

   7 Haziran'da yapılacak seçimlere Saadet Partisi çatısı altında birleşen 'Milli İttifak' liderleri Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici, Konya'da Kent Meydanı'nda yaklaşık 10 bin kişiye seslendi. Kürsiye ilk çıkan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Türkiye'nin bugün milli görüşe her zamankinden daha fazla muhtaç hale gelmiştir. Çünkü, Türkiye tıkanmıştır. Siyaseten, tıkanmıştır, ahlaken tıkanmıştır, ekonomide tıkanmıştır, dış politika tıkanmıştır. Türkiye, seviyesiz tartışmaların esiri olmuştur" dedi. 

   Meydandakilerin 'Milli ittifak, barajları yıkacak' şeklindeki sloganı üzerine Kamalak, "Barajlar çoktan yıkıldı" dedi. 

     İNSAN İKİ SANDIKTA TEK BAŞINA OLACAK 

   İnsanın iki sandıkta tek başına olacağını belirten Kamalak, şunları söyledi: "İnsan, iki sandıktan tek başına olacak. Biri seçim sandığı, diğeri ise kabir sandığıdır. Bütün milletime sesleniyorum, pazar günü oyunuzu kullanırken, vicdanınızla baş başa olacaksınız. Algılara, yönlendirmelere, anketlere, barajlara değil, vicdanınızın sesini kulak verin, vicdanınıza sorun. Çünkü bu seçimde sadece milletvekili seçmeyeceğiz. Vereceğiniz her bir oyla Türkiye'nin istikametini belirleyeceğiz. Türkiye İslam ülkelerine öncü mü olsun, yoksa batıya uydu olarak mı kalsın." 

    EN AKILLI BİLDİĞİMİZ BEŞİR HOCAMIZ 

   Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay'a sitem eden Kamalak, "En akıllı bildiğimiz Beşir hocamız ne diyor biliyor musunuz? 'Saadet birleşti, Erbakan'ın hatırasına ihanet etti' diyor. Beşir hocam, Allah aşkına bu söz, zataalinize yakıştı mı? Erbakan'ın hatırasına ihanet edenler, bu birlikteliği savunanlar yoksa kuddusiyet kanatları altına sığınanlar mı Allah aşkına. Ben Beşir hocamıza dön ve aynaya bak demiyorum" dedi. 

    O UÇAKLARDA SADECE AFİŞLERDE VAR

   Kamalak, Ak Parti'nin 13 yıldır iktidarda olduğunu ancak her seçim öncesi milli uçak ve helikopter yapmaktan bahsettiklerini belirterek, "Soruyorum onlara, ürettiğiniz uçakları nerede saklıyorsunuz? Hangi şehre kurdunuz bu uçak fabrikalarını? Söylemezler, çünkü o uçaklar sadece afişlerde var. Oysa biz daha önce kendi uçağımızı yapmıştık. 55 yıl öncede yüzde yüz yeril olan arabamızı yapmıştık. Biz devrim otomobilini sadece 1 yılda yapmıştık. 13 yıldır sadece lafını ediyor bu kardeşlerimiz" ifadelerini kullandı. 

    BAŞKANLIK SİSTEMİ 

   Başkanlık sistemine değinen Kamalak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın imkanları, Amerika Başkanı'nda bile yoktur. Ülkenin hiç bir temel problemini çözemedikleri için gündemi değiştirmeye çalışıyorlar" dedi. 

   BBP LİDERİ DESTİCİ: 13 YILDIR YENİ ANAYASA YAPMADILAR

   Ak Parti'nin 13 yıldır iktidarda olduğunu belirten Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "AKP, 13 yıldır iktidar ne söz vermiş, yeni Anayasa. Yaptı mı ? Bakın yarın Davutoğlu burada konuşacak. Ona şunu sormanız lazım. 2002'de biz size tek başına anayasa yapma hakkı verdik, yaptı mı? 2007 verdiniz, 2011'de bir yetki daha verdiniz. Yaptı mı? Şimdi buraya gelip diyecek birinci önceliğimiz yeni anayasa diyecek. Anayasayı değiştireceğiz diyecek. Siz ona diyeceksiniz ki biz size 3 defa yetki verdik değiştirmediniz, onun için 7 Haziran'da biz sizi değiştireceğiz diyeceksiniz" dedi.

    VAY SENİN PROFESÖRLÜĞÜ'NE 

   Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, HDP için 'bir uçu dağda, bir ucu mecliste siyaset yapıyor' açıklamasını eleştiren Destici şöyle devam etti: "Sayın Davutoğlu diyor ki, bunların bir ucu dağda, bir ucu mecliste siyasette diyor. Sayın Davutoğlu memleketinde soruyorum istersen yarın cevap ver. Sen bunların bir ucunun dağda, bir ucunun mecliste olduğunu yeni mi öğrendin. Eğer yeni öğrendiysen vay senin profesörlüğüne, eğer sen her şeyi böyle biliyorsan vay memleketin haline vay." 

   SAYIN CUMHURBAŞKANIM ALLAH RAZI OLSUN BİZİ AYDINLATTIN 

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bugün 'HDP'nin arkasında PKK var' dediğini belirten Destici, şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanı, HDP'nin arkasında PKK var diyor. Ya gerçekten güler misin, ağlar mısın. Sayın Cumhurbaşkanım teşekkür ediyoruz, bilmiyorduk milleti aydınlattınız Allah razı olsun. Bunlarla müzakere eden, Osla'da görüşmeler yapan, İmralı'da görüşmeler yapan kim? AKP. Peki bunların ellerinde silah varken, silah bırakmadan masaya oturan kim? Ülkemizin bir bölgesini gizli olarak şu anda onların insifiyatına bırakan kim? Irak'ın kuzeyindeki gibi Suriye'de bir yapılanma oluşturan kim? Bölgedeki valileri, kaymakamları, emniyet müdürlerini, komutanları, PKK'ın teröristleri karşısında dilsiz hale getiren kim? Dağdan şehre indiren kim? Sen bütün bunları yapacaksın ondan sonra diyeceksin ki HDP'nin arkasında PKK var. Pes doğrusu pes. Ben söylenecek söz bulamıyorum. Benim edebim, benim adabım, buna müsaade etmiyor. Onların adabına sahip olsam çok şey söylerim, ama ben Konyalıyım, Mevlana hoşgörüsüne sahibim." 

   Destici, Adana'daki MİT TIR'larının o dönem gündeme gelmesinin yanlış olduğunu ancak yardımların Başbakan Davutoğlu'nun dediği gibi Bayırbucak Türkmenlerine gitmediğini, Özgür Suriye Ordusu'na IŞİD'e gittiğini ve Başbakan'ın bunu çıkıp itiraf etmesini istedi. 

   ÖNCE DAĞITTIĞIN OYUNCAK ARABA VE UÇAKLARI YERLİ YAP 

   Destici, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarın Konya'ya geleceğini ve her gittiği yerde milli uçak yapacağını söylediğini hatırlatarak, "Bunlar her gittiği yerde oyuncak dağıtıyor. Dağıttıkları oyuncaklara bakın, 'Made in Çin' Sayın başbakan, siz önce çocuklara dağıttınız oyuncak arabaları ve uçakları bir an önce onu yerli yap" dedi. 

   Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Mustafa Destici şunları söyledi: "Tayyip bey var ya çok marifetli adam. Davutoğlu'nu çok çabuk alıştırdı, milleti bu kadar aldatmaya, kandırmaya. 13 yıldır sen ne yaptın. 13 yılda çocuklara dağıttığın oyuncak uçak ve arabayı yerli yapamadın." 

   Destici, bilboardlarda ikinci yarı başlıyor diye afiş gördüğünü belirterek, "Şimdi hemşerinizi bir de şöyle kandırmışlar, billboarlarda gördüm, 'İkinci yarı başlıyor' diyorlar. Demişler ki, maçın ilk yarısı oynandı, ikinci yarısı var. İkinci yarı kaptan sen olacaksın, halbuki maç bitti adamın haberi yok. Çıkartılar bide halı sahada, önünü açtılar kaleci de kenarı çekildi vurdu gol oldu. Sandı ki, böyle atarım. Maden o kadar iyi oynuyorsunuz siz bir takım kurun, biz bir takım kuralım. Bakalım kim kime gol atıyor" dedi. 

   ASGARİ ÜCRETLİ, FİTRENİN SADAKANIN ALTINDA ALIYOR

   Asgari ücretlinin maaşının sadakanın altında olduğunu söyleyen Mustafa Destici, "Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl fitreyi, sadakayı kaç lira açıkladı biliyor musunuz? 11.5 lira. Bir kişinin günlük yemek ihtiyacı bu sadece yemek. 5 kişilik bir aileyi çarptığınız da 57.5 lira yapıyor. 30 ile aylık olarak çarptığınız da 1725 lira yapıyor. Siz asgari ücretliye fitrenin, sadakanın altında veriyorsunuz. Sizin hiç mi Allahtan korkunuz yok. 12 milyon emeklinin 8 milyonu fitrenin, sadakanın altında alıyor" dedi. 

   Mustafa Destici, "Bir önceki Cumhurbaşkanımız gönülde oyu da bizimle beraber ve ben inanıyorum ki sayın Bülent Arınç, bir taraftan kral çıplak derken, bir taraftan ülkeyi parsel parsel satıyor derken vebale girip AKP'ye oy vermez. Onun da oyu ve gönlü milli ittifakta. AKP'nin eski kurucularının çoğunun oyu burada" diye konuştu.

Son Güncelleme: 05.06.2015 23:48
Anahtar Kelimeler:
Mustafa Destici
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.