Yürüyen merdiven yenilenmesi Meclis'e taşındı

ANKARA, () - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu soru önergesinde Ankara Metrosu İstasyonlarında yapılan yürüyen merdivenlerin yenilenmesi çalışmasına ilişkin, "Metro...

22 Nisan 2015 Çarşamba 13:48
Yürüyen merdiven yenilenmesi Meclis'e taşındı






ANKARA, () - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu soru önergesinde Ankara Metrosu İstasyonlarında yapılan yürüyen merdivenlerin yenilenmesi çalışmasına ilişkin, "Metro istasyonlarında EGO imzasıyla yapılan duyurularda yer alan "Ekonomik ömrünü dolduran yürüyen merdivenlerin yenileme çalışmaları yapılmaktadır" ibaresi gerçeği yansıtmakta mıdır? Malzemenin ekonomik ömrü ile ilgili herhangi bir kayıt var mıdır? Varsa bu kayıt kim tarafından konmuştur?" diye sordu.

Ankara Metrosu İstasyonlarında yapılan onarım ve yürüyen merdivenlerin yenilenmesi çalışmaları, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök tarafından yazılı soru önergesiyle TBMM gündemine taşındı. Gök, "Ankara Metrosu İstasyonlarında hemen her gün yapılan onarım çalışmalarından sonra şimdi yürüyen merdivenlerin yenilenmesi çalışması başlatılmasındaki garabetin açıklanması gerekir. Vatandaşları seyahat etmekten bıktırırcasına metro istasyonlarında her gün arızalar ortaya çıkmış, uzun süre giderilmemiş ve vatandaşlar mağdur edilmiştir. Şimdi "ekonomik ömrü tamamlanmış" gerekçesiyle başlatılan yenileme çalışmaları, bugüne kadar yapılan onarım çalışmalarının sorgulanmasını gerekiyor" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu soru önergesinde, Bugün itibariyle Ankara Metrosunun kaç istasyonunda merdiven yenileme çalışması yapılmaktadır? Son 4 yılda kaç istasyonda yürüyen merdivenlerde kaç onarım çalışması yapılmıştır. Onarımların her biri ne kadar sürmüştür? Her bir onarımın maliyeti ne olmuştur? Metro istasyonlarında EGO imzasıyla yapılan duyurularda yer alan "Ekonomik ömrünü dolduran yürüyen merdivenlerin yenileme çalışmaları yapılmaktadır" ibaresi gerçeği yansıtmakta mıdır? Malzemenin ekonomik ömrü ile ilgili herhangi bir kayıt var mıdır? Varsa bu kayıt kim tarafından konmuştur? Yürüyen merdivenlerin ekonomik ömrü ne kadardır? Bundan önce yapılan çalışmalarda merdivenleri yenilenen istasyonlar hangileridir? Üzerinden kısa bir süre geçmiş olmasına karşın merdivenlerin ekonomik ömrünün tamamlanmış olmasına hangi haklı gerekçeyle karar verilmiştir?" diye sordu.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.