BEDD'nin desteği ile yeni hayatına başlıyor

Evrim ŞİMŞEK, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'nin desteği ile yeni bir hayata adım atıyor..

26 Haziran 2018 Salı 10:01
BEDD'nin desteği ile yeni hayatına başlıyor






BEDD'nin desteği ile yeni hayatına başlıyor...

Ortopedik engelli olarak dünyaya gelen ve omurilik eğriliği (skolyoz) tanısı konulan Evrim, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'nin desteği ile yeni hayatına başlıyor.

Skolyoz (omurga eğriliği), omurganın sağ ya da sol yana doğru eğrilmesi anlamına gelmektedir. Skolyoz aslında hastalık değil bir bulgudur. Nasıl ki farklı hastalıklara bağlı olarak ateş ya da ağrı gibi bulgular ortaya çıkabiliyorsa, çeşitli hastalıklar da skolyoza neden olabilir. Bu nedenle skolyoz, sağlıklı bir omurga yapısında oluşan bir deformite olarak tanımlanabilir.

2008 yılında Sivas'ta dünyaya gelen Evrim, engel durumundan ve sosyal şartların yetersizliğinden dolayı yürüyemiyor, oturmakta zorlanıyor, yaşıtları gibi rahatça okuluna gidip eğitimini devam ettiremiyor, beden ağrıları gün geçtikçe artıyordu. Evrim'in ailesi elinden gelen çabayı sarf ederek onun tedavisi ve eğitimi için kızlarına destek oluyorlar. Evrim'in okuluna devam edebilmesi için babasının her gün onu sınıfına kadar götürüp, dersi bitene kadar onu bekleyip kızının evine güvenli bir şekilde dönmesini sağlamaya çalışması bu çabalardan yalnızca biri. Tedavisi zor ve maliyetli olan bu engelin ortadan kaldırılabilmesi için kızlarını ameliyat ettirecek yeterli maddi güce sahip olmayan aile, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'ni tanıdıktan sonra bu engelle başa çıkabileceklerine daha çok inanmaya başladı. 

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'ne tedavi talebinde bulunan ve kısa sürede tedaviye olumlu cevap alan ailenin mutlu sona ulaşacak yolculuğu bu şekilde başlamış oluyor. Tedavi süreci için çalışmayı başlatan Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, Evrim'i İstanbul'a getirdikten sonra Özel Acıbadem Hastanesi'nde muayenesinin yapılmasının ardından iki aşamalı ameliyat kararı alarak süreci başlatıyor.

Bu haberle umuda açılan yolu başlatılan Evrim'in başta ailesi ve Bedensel Engellilerle Dayanışma derneği'nin tüm çalışanları mutluğu paylaştılar. Belirli kontroller devam ederken, Evrim ilk ameliyatını başarıyla tamamladı. İkinci ameliyatının olacağı günü bekliyor. Şimdi ise gülen yüzü ve yepyeni umutlarıyla tedavisinin tamamlanıp sağlığına kavuşacağı günün hayalini kuruyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.