Damacana sularında çipli sisteme geçiliyor

Hergün evimizde kullandığımız damacanalara yeni düzenleme geliyor.

17 Kasım 2016 Perşembe 17:58
Damacana sularında çipli sisteme geçiliyor






Damacana sularında çipli sisteme geçiliyor


   Hergün evimizde kullandığımız damacanalara yeni düzenleme geliyor.Artık damacanalara takılan çip sayesinde nerede üretildiği,hangi aşamadan geçtiği,kaç kez kullanıldığını barkod sisteminden takip edilebilecek.
    Sağlık Bakanlığı ve TÜBİTAK,ambalajlı suların elektronik ortamda takibi için proje başlattı.
   Türkiye genelinde 300’ün üzerinde ambalajlı su markası bulunuyor.Markalara yönelik denetimler düzenli olarak yapılıyor.Ancak su kalitesinde standartı yakalamak için yeni bir sisteme geçilecek.Bu yeni sistem tüm firmalara 3 yıl içinde uygulanacak.Bu sistem sayesinde damacanada bulunan çip sayesinde tüketici cep telefonundan su ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilecek.NTV’nin haberine göre TÜBİTAK ve Sağlık Bakanlığı bu projeye 3 yıl önce başlatmışlar.Merkezi yazılımın ihale aşamasında   ve tamamlanınca amblajlı sularda çipli sisteme geçilecek.
 
 
Son Güncelleme: 17.11.2016 18:08
Anahtar Kelimeler:
Damacana SuÇipli Sistem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.