Dr. Karaoğlu: Varislerin lazer uygulaması ile tedavisi mümkün

KAYSERİ, () - BACAKLARDA kılcal damar belirginleşmesi ve varis oluşumunun, özellikle kadınları etkileyen önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Sema Karaoğlu, "Estetik kaygılar nedeniyle hastanın psikolojik...

18 Mart 2015 Çarşamba 16:15
Dr. Karaoğlu: Varislerin lazer uygulaması ile tedavisi mümkün






KAYSERİ, () - BACAKLARDA kılcal damar belirginleşmesi ve varis oluşumunun, özellikle kadınları etkileyen önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Sema Karaoğlu, "Estetik kaygılar nedeniyle hastanın psikolojik durumunu da olumsuz etkileyen varis ve kılcal damarlar, lazer uygulamaları sayesinde ameliyatsız tedavi edilebilmektedir’’ dedi.
Dermotoloji Uzmanı Dr. Sema Karaoğlu, 50 yaş üzeri yetişkinlerin yüzde 20’sinde ortaya çıkan varislerin, hem estetik hem de sağlık açısından hastanın yaşam kalitesini önemli ölçüde etkilediğini belirtti. Kılcal damar belirginleşmesi ve varislerin, görsel açıdan olduğu kadar bacaklarda; ağrı, şişlik, yorgunluk, şekil bozukluğu gibi sağlık sorunlarına da yol açtığını kaydeden Dr. Karaoğlu, "Estetik kaygılar nedeniyle hastanın psikolojik durumunu da olumsuz etkileyen varis ve kılcal damarlar, lazer uygulamaları sayesinde ameliyatsız tedavi edilebilmektedir. Toplardamarların vücuttaki kanı kalbe yeterince etkili bir şekilde götürememesi ve yerçekiminin etkisi sonucunda, kanın özellikle bacak damarlarında göllenmesi ve zamanla bu damarların fark edilmesiyle kılcal damar belirginleşmesi ortaya çıkar.Toplardamarların kalınlaşıp, kıvrımlı hal alarak cilt altında görünen varislerin nedeni hakkında net bir bilgi olmasa da genetik faktörlerin etkili olduğu düşünülmektedir’’ dedi.
Dr. Sema Karaoğlu, lazer uygulamaları ile varis ve belirginleşen kılcal damarların ameliyatsız tedavi edilebildiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Aynı zamanda örümcek ağı da denilen damar çatlamaları, yüzde yanma ve kızarma şeklinde görülen fasialeritem denilen yüz kızarıklıkları, şarap lekesi de denilen damar benleri, vücutta yaygın görülebilen nokta şeklindeki damar benleri, alt dudakta görülebilen kan göllenmeleri de tedavi edilebilmektedir. Lazerle kılcal damar tedavisinin FDA tarafından dermatolojik kullanımı da onaylanmıştır.Lazer sonrası deride kısa süreli kızarıklık, ödem ve kabuklanma dışında kalıcı bir hasar oluşmamaktadır. Kırmızı görünümlü kılcal damarların oluşabildiği yüz ve bacak gibi bölgelere uygulanabilmektedir. Hasta için acı hissi oluşturmayan uygulama sırasında, hassas kişiler için lokalanestezik madde (krem) kullanılabilir. Genellikle soğuk uygulama sonucunda başarılı sonuçlar elde edilmektedir.’’

Varis tedavisinin süresinin, yapılan bölge ve damar yoğunluğuna bağlı olarak 15 ile 60 dakika arasında değiştiğini ifade eden Karaoğlu, ‘’İşlemden hemen sonra geçici ödem, kızarıklık ya da 1-2 gün içerisinde kabuklanma olabilir. Ödem ve kızarıklık çok kısa sürede yok olmaktadır. Kabuklanma ortalama 7-10 gün içinde iyileşir. Bazı hastalarda tek seans yeterli olabilir ancak genellikle ideal sonuç için minimum 2-3 seans yapılması önerilmektedir. Tedavi sonrası makyaj yapılmasında bir sakınca yoktur. Hasta günlük yaşamına sorunsuz devam edebilir’’ dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.