En iyi su markaları sınıfta kaldı

Amerika'da yapılan bir araştırmada, Türkiye'de de aynı markayla satış yapan uluslararası şirketlerin şişe suları sınıfta kaldı..

21 Temmuz 2014 Pazartesi 02:12
En iyi su markaları sınıfta kaldı






En iyi su markaları sınıfta kaldı

Amerika'da yapılan bir laboratuvar araştırmasında dünyanın en iyi markalarının ürettiği sular sınıfta kaldı. En iyi ve en kötü şişelenmiş su katagorisinde yapılan araştırmaya Türkiye'de de satılan tanınmış markalar yer aldı. Washington-based Environmental Working Group tarafından yapılan araştırmada ABD sınırları içerisinde üretilen ve satılan 173 su şirketinin ürünleri incelemeye tabi tutuldu. Su kalitesi ve saklandığı şişeler üzerinden not verilen markalar içerisinde A kaliteye Türkiye'de de satışı yapılan Nestle'nin Pure Life suyu ulaştı. Coco Cola ve Pepsi'nin ürettiği şişelenmiş suların musluk suyundan üretildiğine vurgu yapılan araştırmada Aquafina Purified Drinking Water (Pepsi), D Dasani Purified Water (Coca-Cola), D notları alarak sınıfta kaldı. Aynı katagoride Nestle'nin şişelediği Deer Park Natural Spring Water, Ice Mountain Natural Spring Water, Ozarka Natural Spring Water serileri de D puan alarak kalitesiz sular katagorisinde yerini aldı.

Raporda Amerikan su üreticisi şirketlerin reklamlarda kullandığı Irmak, Pınar, Karlı dağlar vurgusuyla tüketiciyi kandırdığına dikkat çekerek çoğunun musluklardan arıtılan sular olduğunu içlerinde okyanus kıyısındaki ırmaklardan damıtılmış sanayi sularının bile bulunduğuna işaret etti. Temmuz 2009 yılından itibaren yapılan araştırmalarda piyasadan toplanan su örneklerinin sadece yüzde 32'sinin doğal su kaynaklarından tüketiciye ulaştırıldığı belirtiliyor. Amerikan Sağlık Kuruluşları sık sık şişelenmiş sular konusunda tüketiciyi uyardığına dikkat çekilen araştırmayla ilgili haberde içilen her şişe suyun ardından etrafta oluşan plastik yığınlarına dikkat çekiliyor..

KAYNAK


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.