Evlilik terapisti: 'Facebook'tan sevgilinizi silin'

Sosyal medya üzerinden birbirini takip eden eşler veya sevgililerin mutsuz olduğunu söyleyen evlilik terapibti Ian Kerner 'Mutlu olmak istiyorsanız onu Facebook'tan silin" tavsiyesinde bulunuyor

06 Eylül 2015 Pazar 16:25
Evlilik terapisti: 'Facebook'tan sevgilinizi silin'






Evlilik terapisti: 'Facebook'tan sevgilinizi silin'


New York’ta yaşayan evlilik terapisti Ian Kerner, ilişki ve evliliklerin kısa süreli olmaması için ilginç bir tavsiyede bulunarak, “eşinizi/sevgilinizi Facebook’tan silin” dedi.

Kerner kendisinden örnek vererek : “Kısa bir süreliğine Facebook profili oluşturdum ve evliliğime olumsuz etki ettiğini gördüm. Çünkü eşimin, yorgun olduğuna dair paylaşımını ve günde kaç kahve içtiğini ve bunun gibi küçük şeyleri bilmek durumunda olmadığımı düşündüm. Bütün bu ekstra şeyleri bilmek durumunda olmamalıyım. İlişkiyi ayakta tutan biraz da gizem ve önceden tahmin edilemeyen şeyler… Çiftlere tavsiyem birbirlerini Facebook’tan silmeleri” ifadelerini kullandı.

Dünyada 1.4 milyonun üzerinde kullanıcısıyla hayatımıza giren Facebook çiftlerin ilişkilerini de etkiliyor. Özellikle de kıskançlık bu olumsuzluklardan sadece biri. Kullanıcıların ne zaman online oldukları, kimin fotoğrafını kimin beğendiği, arkadaş yorumları, fotoğraflar ve gönderilerin altına yapılan üçüncü kişilerin yorumları kimi zaman çiftler arasında problemlere neden olabiliyor.

Kerner’e göre günlük yaşamda sürekli birlikte olan çiftlerin Facebook’ta da arkadaş olması ilişkideki heyecanı öldürüyor. Terapiste göre sosyal medya bu anlamda partnerinize sizi daha da yakınlaştırsa bile arada belli bir gizem ve mesafenin kalması ilişkinin sağlığı açısından önemli.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.