İki Haftada Bağış Organ Çikti

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, baltayla dövüldükten sonra ağır yaralı halde evinin bahçesine atılan, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşince ailesinin organlarını bağışladığı 21 yaşındaki Fikret Çoramık'ın...

12 Kasım 2014 Çarşamba 12:08
İki Haftada Bağış Organ Çikti






İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, baltayla dövüldükten sonra ağır yaralı halde evinin bahçesine atılan, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşince ailesinin organlarını bağışladığı 21 yaşındaki Fikret Çoramık'ın karaciğeri, iki hafta önce adı kadavra listesine yazılan Çanakkale'de oturan işçi İsmail Yasin Öztürk'e nakledildi.
İstanbul'da yaptığı askerlik görevini tamamlamasının ardından bir hafta önce İzmir'e dönen Fikret Çoramık, geçen cumartesi gecesi arkadaşları ile buluşmak için Cumhuriyet Mahallesi 6653 Sokak 11 numaradaki evlerinden çıktı. Fikret Çoramık, gece yarısı balta ile dövülerek evlerinin bahçesine atıldı. 1.5 saat sonra ailesi tarafından bahçede kanlar içerisinde bulunan Çoramık, kaldırıldığı Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Çoramık'ı dövdükleri belirlenerek gözaltına alınan arkadaşı Emrah Ç. ve babası Bayram Ç., sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
ORGANLARI BAĞIŞLANDI
Fikret Çoramık'ın tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, Çoramık'ın başka bedenlerde yaşaması için organlarını bağışladı. Çoramık'ın kalbi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, böbreklerinden biri İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, diğeri Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, pankreası Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, korneaları Ege Üniversitesi Hastanesi, karaciğeri ise İzmir Kent Hastanesi'nden gelen ekiplerce alındı.
İKİ HAFTA ÖNCE LİSTEYE YAZILDI
Fikret Çoramık'ın bağışlanan organlarından karaciğeri, İzmir Kent Hastanesi'nde, Çanakkale'de yaşayan ve burada bir termik santralde çalışan İsmail Yasin Öztürk'e nakledildi. 2006 yılından beri mikrobik siroza bağlı olarak karaciğer yetmezliği çeken, geçen yıl kanamaları başlayınca nakil kararı alınan, ancak gönüllü olan 5 yakını da donör olarak uygun bulunmayan, iki hafta önce kadavradan organ nakli için ismi listeye yazılan iki çocuk babası Öztürk, Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilen naklin ardından yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Emine Öztürk, umutla eşinin sağlığına kavuşmasını beklediklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.