İlaç satışında yeni dönem başlıyor

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), güvenilir ilaçların reçetesiz satılması üzerine önemli bir çalışma başlattı.

25 Kasım 2016 Cuma 09:00
İlaç satışında yeni dönem başlıyor






Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), güvenilir ilaçların reçetesiz satılması üzerine önemli bir çalışma başlattı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, yakın dönemde eczanelere sıkı denetimler geleceğini belirterek, reçeteli ilaçların reçetesiz satışına izin verilmeyeceğini söyledi. Bu durumda vatandaşların ağrı kesici gibi hafif dozlu, güvenlikli ilaçları eczaneden satın alma isteklerinin olabileceğini belirten Gürsöz, bu durumu kontrol etmek için risksiz ve güvenlikli ilaçları reçete kapsamından çıkartacaklarını açıkladı.
Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Gümüşel, “Reçetesiz ilacın reklamı yapılmamalı. Eczacı tarafından hastaya reçetesiz ilacın güvenli ve etkin kullanımı anlatılmalı, ayrıca hasta eczacı tarafından takip edilmelidir. Böylece hem ilaçların kullanımı şimdiki kullanım boyutlarında kalacak hem de hastanın güvenliği sağlanmış olacaktır” dedi.

Son Güncelleme: 25.11.2016 10:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.