İstanbul'da Ebola paniği, Afrikalı işadamı yoğun bakımda

Nijerya uyruklu bir iş adamı “yüksek ateş” ve “kusma” belirtisi üzerine hastaneye kaldırıldı. Hastanede “ebola virüsü” şüphesi üzerine alarma geçirildi.

25 Eylül 2014 Perşembe 17:20
İstanbul'da Ebola paniği, Afrikalı işadamı yoğun bakımda






İstanbul'da Ebola paniği, Afrikalı işadamı yoğun bakımda

Afrikayı kasıp kavuran, Avrupa ülkelerinde büyük korkuya neden olan, binlerce kişinin ölümüne neden olan Ebola virüsü tehdidi Türkiye'de de hissediliyor. Daha önce İstanbul'da Nijeryalı bir turistin ebola teşhisiyle hastaneye kaldırılmasının ardından diken üstünde duran Sağlık Bakanlığı yetkilileri ikinci şüpheliyi de hastaneye kaldırdı. İstanbul’da, Nijerya uyruklu bir iş adamı “yüksek ateş” ve “kusma” belirtisi üzerine hastaneye kaldırıldı. Hastanede “ebola virüsü” şüphesi üzerine alarma geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz Pazar günü Nijerya’nın güneybatısındaki Owah Abe bölgesinden İstanbul’a iş temasları için gelen Nijeryalı işadamı Fabian Chlmaeolu (43), kaldığı otelde bu sabah yüksek ateş ve kusma belirtileri üzerine ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede ‘ebola’ paniğine yol açan Nijeryalı iş adamı Fabian Chlmaeolu için hastanenin acil servisinde alarm durumuna geçildi. Doktorlar eşliğinde kontrol altında tutulan Nijeryalı şahıs için sağlık ekipleri, özel kıyafet ve maskelerle virüse karşı yoğun önlem aldı.

Olası virüse karşı hastanede geniş çaplı önlemler alınırken, hastanın durumu ile ilgili ayrıntılı bir bilgi aktarılmadı.
Son Güncelleme: 25.09.2014 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.