Kilo verirken yaktığımız yağlar ne olur? İşte cevabı

Kilo verirken yaktığımız yağlar, kaybettiğimiz kilolar nereye gider? İşte cevabı..

18 Nisan 2016 Pazartesi 12:23
Kilo verirken yaktığımız yağlar ne olur? İşte cevabı






Peki gerçekte kilo verdiğimizde vücudumuzdaki yağ nereye gidiyor? Araştırmacılar kilo verdiğimizde vücudumuzdaki yağın yüzde 84’ünü nefes olarak verdiğimizi keşfettiler. Geri kalan yüzde 16 ise vücuttan sıvı olarak atılıyor. Vücuttaki atomların hareketlerini izleyerek bu sonuca varan bilim insanları, 10 kilo yağ yaktığınızda, bunun 8,4 kilogramının karbon dioksit olarak dışarı atıldığını keşfetmişler.

Vücudumuza depolanmış yağ olsun yada kas olsun bu tarz sindirim sistemi dışarısında kullanılmış maddeler bir daha sindirim sistemine dönemez. Bu nedenle yakılan yağlar tuvalete de gitmez.

Kas da olmaz, çünkü moleküler olarak yağ molekülü ile kas molekülü farklı moleküllerdir. Kaslar aminoasitlerden yapılır, yağlarla bir ilgisi yoktur.

Yakılan yağlar vücuttan Karbondioksit ve Su olarak atılır. Bu anlamda yakılan yağların vücuttan atıldığı ana organ akciğerlerimizdir.

British Medical Journal’da yayınlanan bir çalışmaya göre, birçok insan yağın yanarak ısı ve enerjiye dönüştüğüne inanıyor. Vücuttaki yağın kasa dönüştüğüne inananların sayısı da oldukça fazla. Kilo verme konusunda toplumun büyük bölümü gerçek olmayan efsanelere inanıyor.

Son Güncelleme: 18.04.2016 22:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.