KOAH hastası babanın 'Şahadiyenur' çağrısı karşılık buldu

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar), () - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde KOAH hastası 38 yaşındaki Tahir Ocak'ın lösemi hastası kızı 13 yaşındaki Şahadiyenur Ocak'ın tedavisi için yaptığı yardım çağrısı karşılık...

02 Haziran 2015 Salı 11:36
KOAH hastası babanın 'Şahadiyenur' çağrısı karşılık buldu






Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar), () - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde KOAH hastası 38 yaşındaki Tahir Ocak'ın lösemi hastası kızı 13 yaşındaki Şahadiyenur Ocak'ın tedavisi için yaptığı yardım çağrısı karşılık buldu. Kaymakamlık, Şahadiyenur'un tedavi masraflarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacağını açıkladı.
Sandıklı'da oturan KOAH hastası Tahir Ocak'ın eşi Fatma Ocak, 4 yıl önce rahatsızlığı nedeniyle tedavi için Afyonkarahisar'da bir hastaneye başvurdu. Burada yapılan muayenede mide kanseri teşhisi konulan ve ameliyata alınan Fatma Ocak, yaşamını yitirdi. Taş ocağı ve lokantada çalışan Tahir Ocak ise 3 kızı ve annesiyle yaşamaya devam etti. Kendisi de 12 yıl önce yakalandığı KOAH hastalığından rahatsızlığı artan Tahir Ocak'a yüzde 49 iş göremezlik raporuyla 9 ay önce özürlü maaşı bağlandı.
DENİZLİ'DE TEDAVİYE ALINDI

Bu sırada ailenin büyük kızı, İmam Hatip Lisesi 7'nci sınıf öğrencisi Şahadiyenur, yaklaşık 1 ay önce okulda rahatsızlandı. Babası tarafından Sandıklı Devlet Hastanesi'ne götürülen Şahadiyenur, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Burada lösemi teşhisi konulan Şahadiyenur, yoğun bakımdaki tedavinin ardından Denizli Pamukkale Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Önce eşini kaybeden ardından kızı lösemiye yakalanan Tahir Ocak, büyük üzüntü yaşadı. Annesi 57 yaşındaki Şaziye Ocak, kızları ortaokul öğrencisi 12 yaşındaki Sema Neslihan ve ilkokul öğrencisi 10 yaşındaki Nisa Nur ile oturdukları kiralık evde yaşamaya çalışan Tahir Ocak, Şahadiyenur'un tedavisini karşılamakta zorlandığını ve yardım istediğini söyledi.
KAYMAKAM AÇIKLAMA YAPTI
Konunun basına yansıması üzerine baba Tahir Ocak'ı arayan çok sayıda yardım sever Şahadiyenur'un tedavi masraflarını karşılamak istediğini söyledi. Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan ise ailenin ekonomik durumu nedeniyle sosyal güvencesi ve tedavi giderlerinin ücretsiz karşılandığını belirterek, bunun haricinde yapılmış ve yapılacak olan tüm masrafların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacağını aktardı. Kaymakam Arıcan yaptığı yazılı açıklamada, şöyle dedi:
"Yayınlanan haber üzerine yapılan araştırmada, ilgili kişinin 1 hafta önce vakfımıza müracaat ettiği, daha önceden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan zaman zaman yardımlar aldığı ve kızının tedavisinin Pamukkale Üniversitesi'nde Mayıs ayı içerisinde başladığı, önceki tedavilerinin ilçemiz devlet hastanesinde yapıldığı, hastanemizin sevkiyle Denizli Pamukkale Üniversitesi'nde tedavilerinin devam ettiği, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan araştırmadan anlaşılmıştır. İlgilinin ekonomik durumu nedeniyle sosyal güvencesi ve tedavi giderlerinden ücretsiz yararlanmaktadır. Bunun haricinde yapılmış olan ve yapılacak tedavi masrafları vakfımız tarafından karşılanacaktır."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.