Ksilitol Diyabetik şeker, diyabet hastalarına doğal şeker

Ksilitol, diyabetik hastalara ve kilo vermek için sağlıklı diyet yapmak isteyenlere son derece faydalı doğal şeker olarak karşımıza çıkıyor. Dünyada çok sayıda gelişmiş ülkede yaygın olarak tüketilmesine rağmen, Türkiye'de özellikle diyabet hastalarının geç farkettiği Ksilitol için uzmanlar 'Şekersiz şeker' değerlendirmesinde bulunuyor. Şekere oranla yüzde 40-50 daha az kalori içeren Ksilitol aspartamsız şeker olarak tanımlanıyor.

14 Kasım 2016 Pazartesi 00:17
Ksilitol Diyabetik şeker, diyabet hastalarına doğal şeker






 Ksilitol Diyabetik şeker, diyabet hastalarına doğal şeker

Türkiye genelinde sayıları her geçen gün hızla artan diyabet hastaları, doğal şekerle tadını özlediği baklava, pasta ve tek şekerli çaylarını artık keyifle içebilecek.

7 milyonu bulan diyabetik için dünyada oldukça yaygın olarak tüketilen Xylitol (Ksilitol) şeker hastalarının güvenle tüketebileceği şekersiz doğal tatlandırıcı olarak tüketilebiliyor. Görünümü tadı ile şeker özelliklerine sahip olmasına rağmen, kalorisi şekerden çok daha düşük olduğu için diyette olanlara diyette olanların da tercih edebileceği doğal bir tatlandırıcıdır. Aspartam içermediği için sağlıklı şeker olarak adlandırılan Ksilitol, kolay ulaşılabilen tüketime en uygun doğal üründür. Özellikle kan şekerini yükselten gıdalar içerisinde Ksilitol diyabet hastaları için oldukça ideal. Glisemik indeks oranı normal şekerle arasında neredeyse 70 birimlik fark, diyabet hastalarına önemli bir  destek sunuyor.



DOĞAL ŞEKER NEDİR?

Tamamen doğal yüzde 100 ksilitol doğal olarak oluşan şekersiz tadlandırıcıdır. Tabiatta Huş ağacı, böğürtlen gibi meyvelerde, çok sayıda sebzede hatta doğal olarak ihsan vücudunda bile bulunur. Bilim insanları Ksilotol'ü "Şekersiz şeker" olarak tanımlıyor. İnsan sağlığı üzerinde ve metabolizmada çok sayıda olumlu etkileri içinde barındıran Ksilotol 5 karbonlu bir şeker alkolü, doğal şeker olarak karşımıza çıkıyor. Burada adı geçen alkol, içkilerde bulunan alkol türünden değildir. Şeker alkolleri uzmanlar tarafından diyet yapan herkesin rahatlıkla kullanabileceğine dikkat çekiyor.

Dünya Sağlık Örgütü WHO, Gıda ve Tarım Örgütü FAO ile Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA tarafından kullanımına onay verilen doğal şeker 1970'li yıllardan günümüze kadar yüzlerce bilimsel araştırmaya konu olmuştur. Şekere güvenilir bir alternatif olması açısından onaylanan Ksilotol'ün sağlığa olan çok sayıda faydası yapılan testlerle kanıtlanmıştır.



Türkiye'de Ksilotol hakkında ilk bilimsel çalışma Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapıldı. Prof.Dr. Ferhan G. Sağın'ın danışmanlığında Diş Hekimi Fatma Betül Sarı tarafından yapılan çalışmaya Ksilotol; Biyokimyası ve Ağız Sağlığı Açısından Önemi" olarak litaratürdeki yerini aldı. Şeker gibi görünen ve şeker tadı vermesine rağmen içeriğinde şeker taşımayan Ksilotol'in ağız ve diş sağlığı için faydalarının anlatıldığı bilimsel çalışmada dünyada bu konuda yapılan bilimsel çalışmalara dikkat çekildi. Diş ve dişeti hastasılaklarına karşı Ksilotol maddesinin oldukça etkili olduğu belirtilen çalışmada diyabet hastalarının 1960 yılından itibaren Almanya, Japonya, İsviçre, eski SSCB'nin tamamında, Amerika ve Finlandiya'da şeker şerine kullandığı bilimsel çalışmada yer aldı.


DOĞAL ŞEKER Ksilotol'ÜN FAYDALARI

* Ağız Bakterileri tarafından fermente olmadığından diş çürümelerini engeller.

* Uzun vadeli kullanımda diş plaklarında ve tükürükteki streptekok sayısını düşürür.

* Ksilotol vücutta yavaş olarak emildiğinden midedeki yiyeyeceklerin uzun sürede boşalmasına neden olur. Midenin yavaş boşalması ise obizete riskini azalttığı gibi obezite ile mücadelede destek sunar.

* Bağırsaklarda kalsiyum ve fosfor emilimini artırdığından osteoporoz riskini azaltır.

* Ortakulak iltihamına neden olan Streptococcus Pneumoniae bakterisinin gelişimini engeller, iltihaplanmaların önüne geçer, antibiyotik kullanmamıza gerek kalmaz.

* Diyabet hastalarının kullanımı için son derece uygundur. Gündelik hayattaki tüketim alışkanlığımızın içinde şeker gerektiren tüm gıdalarda, içeceklerde rahatlıkla kullanabiliriz.

* Çay, şerbet, limonata gibi içeceklerin yapımında içiminde şeker yerine Ksilotol kullanarak sağlığımızı riske atmadan doğal şekerle günün tadını çıkarabiliriz.

* Ksilotol ile baklavalar pastalar ekler kekler yapmak mümkün.

* Diyete başlayanlar için şekere göre yüzde 40-50 oranında daha az kalori içeren Ksilitol kilo kaybını hızlandıran sağlık dostu tadlandırıcıdır. Şekerin hiçbir zararlı etkisi doğal şeker Ksilitol içerisinde yer almaz, güvenle tüketebilirsiniz.

Ksilitol'a nasıl erişebiliriz
(Yakında)





 
Son Güncelleme: 09.02.2018 06:06
Anahtar Kelimeler:
KsilitolDoğal Şeker
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.