Meyve diyeti ile zayıflama

Meyve diyeti ile hızlı zayıflama mümkün mü? Meyve diyeti nasıl yapılır? Meyve diyeti ile zayıflamada hangi mevyeler etkili?

19 Nisan 2014 Cumartesi 21:29
Meyve diyeti ile zayıflama






Meyve diyeti ile hızlı zayıflama mümkün mü?  Meyve diyeti nasıl yapılır?  Meyve diyeti ile zayıflamada hangi mevyeler etkili?

 

Günlük beslenme alışkanlıklarımız içerisinde öyle besinler vardır ki bunlar bizlerin diyet listelerinde ve zayıflama reçetelerinde muhakkak yer alması gerekmektedir. Zayıflamaya yardımcı olan bazı besinlerin var olduğu herkes tarafından özellikle de uzmanlar tarafından kabul edilmektedir. Zayıflatan meyveleri sıralamak gerekirse karpuz, ananas, üzüm, şeftali, kayısı, kiraz, elma, portakal, greyfurt en başta yer alır.

Ananas: Yüksek lif oranıyla bağırsaklarınızı çalıştırır. Ananasın kabuğunu soyduktan sonra ortadan ikiye bölün. Her bir ananasın yarısı 1 porsiyon meyveye denk gelir. Unutmayın, bağırsaklarrınız çalışmazsa kilo veremezsiniz. Bu yüzden düzenli olarak yarım ananas yemek çok önemlidir.

Elma Sağlığımız açısıdan da bir hayli faydalı olan bir meyvedir. Diyetistler Özellikle yeşil elma tüketimini tavsiye ederler. İçerisinde bulunan enzimler sayesinde toksinlerin vücudunuzdan atılmasını sağlar.

Kiraz: Detoks programlarında kiraz tüketiminin fazlasıyla yararlı olduğu bilinmektedir. Kirazın içinde antioksidanlar bulunması diyet listeleri için vazgeçilmez bir meyvedir.

Kayısı : Sağlığınız açısından da tüketimi bir hayli faydalıdır. İçeriğinde antioksidan bulunduran kayısı zayıflamamızı hızlandırır.

Armut: Bağırsakları en çok çalıştıran besinlerden biri de armuttur. Çocuklar, bebekler kabız olduğunda haşlanıp püre haline getirilerek yedirilirse çok faydalıdır. Birçok meyve için de geçerli olduğu gibi armudu kabuklarıyla yemek daha faydalıdır.

Hurma: İçerdiği şeker sizi şişmanlatacak türden bir şeker değildir. Ayrıca bol lif içerdiği için günde 7 tane hurmayı rahatlıkla yiyebilirsiniz.

Mucize Nar: Antioksidanlar bakımından zengindir. Kan basıncını dengeler, damarları korur ve tümörlerin büyümesini engeller.

Yaban mersini: Kanserden koruyan antioksidanlar içerir ve hafızayı güçlü kılıyor. Lif bakımından zengindir.

Salatalık: Düşük kalori ve yüksek su içeren salatalık, formda kalmanızı ve zayıflamanızı sağlar. Sadace bir salatalıkta sadece 45 kalori vardır.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.