Naylon Kirpiklere Karşı Kendi Kirpiğini Üretti

16 Haziran 2018 Cumartesi 00:53
Naylon Kirpiklere Karşı Kendi Kirpiğini Üretti






Naylon Kirpiklere Karşı Kendi Kirpiğini Üretti


Güzellik Uzmanı kadın girişimci Kübra Karaöz, yıllardır uygulanan ve güzellik sektöründe epey yeri olan kirpik ve kaş uygulamalarındaki yanlışları fark edip, kendi kirpiğini kendisi üreterek dünya çapında da patentini aldı.


Hollywood ünlülerinin başta olmak üzere artık ülkemizdeki kadınların da akın ettiği bir sektör var. Uzun ve dolgun kirpiklere sahip olmak isteyenler güzellik merkezlerine gidip dur durak bilmeden kirpik taktırıyor. Peki taktırdığınız kirpikler ne kadar sağlıklı? Uygulanan kirpiklerin ve yapıştırıcılarının göz sağlığına zararlarını keşfeden ve kendi kirpiğiyle birlikte yapıştırıcısını da üretmeye koyulan kadın girişimci, TUBİTAK'ı da arkasına alarak son derece sağlıklı ve yan etkisi olamayan, özellikle de uygulama esnasında gözlerin yanmasını engelleyen özel kirpiğiyle birlikte yapıştırıcısını da üreterek dünya çapında patentini aldığı Vizon Kirpik uygulamasıyla son dönemlerin yeni kirpik trendini oluşturdu.

Kübra Karaöz vizon kirpik üzerine uzun yıllar emek sarfetmiş, hatta müşterilerine en doğru ve en sağlıklı hizmeti verebilmek için piyasa araştırmaları yapmış. Araştırmalar sonucu, ham madde yani kirpiğe uygulanacak olan malzemelerin çok yapay durduğunu, kirpiğe çok ağırlık yaptığını ve plastik bir görüntüsü olduğu için bunun hem kirpiğe zarar verdiğini hem de bakışlarda yapaylık yarattığını görmüş. Kullanılan yapıştırıcıların çok fazla göz yaktığının da farkına varan Karaöz, eğitimsiz kişilerin bu işi yapmaması ve bilinçsiz ürün kullanılmaması için de atılımlarda bulunmuş. TÜBİTAK'a başvurarak kullanılan kimyasal ürünlerin içerdikleri maddelerin tehlikeli boyutlara ulaştığını gören Karaöz, uzun süren araştırma sonucunda kendi belirlediği içerik ile üretime geçmiş. Karaöz, kendisine bir üretici firma bulmuş ve kendi kirpiğini kendi yapıştırıcısının imalatına başlamış. Yapıştırıcının içeriğindeki gözleri aşırı yakan ve kirpiğe zarar veren bileşenleri çıkartarak daha sağlıklı ve doğal ürünleri piyasaya sürmüş.


Kirpik taktırmak için öncelikle nelere dikkat etmek gerekir?
Seçilen merkezin ne kadar uzmanlığı olduğuna bakılmalı. Aldığı sertifikalar, yaptığı işler, referansları, ortamın ve kullandığı metaryallerin hijyeni, kullanılacak olan yapıştırıcının kalitesine dikkat edilmeli. Ayrıca sedye örtüleri tek kullanımlık olmalı, kullanılan cımbızlar ve aletler stelize edilmeli, uzman işlem esnasında maske takmalı, hatta işlem öncesi eller de sterilize edilmeli.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.