Şampuan yerine karbonat, saç kremi yerine elma sirkesi

Elma Sirkesi ve Karbonat'tan oluşan ev yapımı saç bakım yöntemi, organik güzellik formülü arayanların en sık kullandığı yöntemi haline geldi...

26 Ekim 2014 Pazar 13:26
Şampuan yerine karbonat, saç kremi yerine elma sirkesi






Şampuan yerine karbonat, saç kremi yerine elma sirkesi


 

Karbonat ve elma sirkesi tarifi, Karbonat ile saç yıkama, elma sirkesi kremi, Soda ile saç bakımı, elma sirkesinden saç kremi tüm dünyada hızla yayılıyor. 'No Poo' akımının öncülerinin deneyimleri, organik güzellik formülü arayanların ilgisini çekiyor..

Doğaya dönüşte öncü kadınlar güzellik ve cilt bakımı için geliştirdikleri yöntemler hızla yayılıyor. Amerikalı genç gazeteci Margaret Badore bütün dünyada hızla yayılan Şampuan yerine Kabronat, saç kremi yerine elma sirkesi veya Baking Soda'yı kendi saçlarında denedi. Seventeen.com ve DietsInReview.com için sağlık, güzellik ve cilk bakımı konularında araştırma yazıları kaleme alan Badore sodayla yıkanmış saçlarıyla 6 aydır herkesin daha fazla dikkatini çektiğini yazdı. İlk deneme için 1 aylık tavsiye süresi sonunda 6 aydır vazgeçemediğini söyleyen Margaret Badore'nin, karbonat ve elma sirkesinden oluşan saç bakım seti Amerika'da hızla yaygınlaştı.

SAÇLARI DÜZELTMEK ZORUNDA KALMADIM

Elma Sirkesi ve Karbonat'tan oluşan ev yapımı saç bakım ürününü kullanmaya başladıktan 2 ay sonra kendisini çok daha farklı, dinç, saçlarını ise daha güçlü hissettiğini söyleyen Badore 'Alternatif saç bakım yöntemi arayanlara bu uygulamayı mutlaka tavsiye ediyorum. Haftada en az iki kere bu yöntemi uyguluyorum, diğer günler sadece su ile yıkamak yetiyor. Ne saçlarımda ne de bedenimde yabancı kimyalları bulundurmak istemiyorum" dedi.

Elma sirkesi, karbonat ile yıkanan saçlara gün boyu kalıcı şekil vermek isteyenlere ise Hindistan Cevizi yağı tavsiyesinde bulunan Margaret Badore 'Hem parlak ve nemli saçlara sahip olursunuz, hem de dilediğiniz şekli kolayca verebilirsiniz. Benim saçlarım bu uygulamayı çok hızlı benimsedi. Bu kürü denemek isteyenler kendi saç tipine göre sirke ve karbonat miktarını artırarak veya düşürerek kolayca hazırlayabilir" diyor.


KAFAMDA SALATA SOSU İLE DOLAŞMA HİSSİ

Kullandığı ünlü markalara ait şampuan kutularını çöpe atan Margaret Badore 'İlk bir kaç gün kafamda salata sosu ile dolaşıyorum hissine kapıldım. Ama bu kısacık bir koku. Zaten birkaç dakika sonra o koku kendiliğinden geçti. Daha sonra belki de ilk kez "Temiz" olduğum hissini yaşadım. Bu inanılmaz bir duyguydu beni rahatlattı.

Karbonat ve elma sirkesi tarifi

Bir bardak suya iki yemek kaşığı karbonat, bu karışımı saç diplerine uygula ve durula.
Saç Kremi yerine ise bir bardak suya bir yemek kaşığı elma sirkesi koy onunla durula
Bu uygulamada saçlar kabarıyorsa karbonat oranını azaltabilirsiniz, yağlanma olursa elma sirkesini azaltarak devam edin. Temizlik hissi alana kadar sadece suyla yıkamaya alışmalısınız.
Burada esas olan yıllarca şampuanla yıkanmaya alışmış saçların bu uygulamayı kabul etmesi en az 6 ay zaman alıyor. (iyigunler.net)








 

Son Güncelleme: 30.12.2023 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.