Selülite tek seansta kesin çözüm

Kadınların en büyük sorunlarından biri olan selülitlerden tek seansta kurtulmaları artık mümkün......

17 Eylül 2014 Çarşamba 01:48
Selülite tek seansta kesin çözüm






Selülit tedavisinde bugüne kadar, sorun yaşanan bölgede dolaşımın düzenlenmesi yoluna gidildiğini ancak kalıcı başarı sağlanamadığını ifade eden Activa Estetik Klinikleri Direktörü Medikal Estetik Hekimi Mevlüt Dağ, Smoot Liner yani iğne ucunun kalp şeklinde dizayn edilmesiyle istenilen sonuca tek seansta ulaştıklarını kaydetti.

Her 10 kadından 9’unda görülen selülit sorununun deri alt yağ tabakasında kan ve lenf dolaşımının bozulmasıyla oluşan, genetik, hormonal, beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzı gibi birçok sebepten kaynaklandığını belirten Dağ, “Annemde gençliğinde de varmış’, ‘Hormonal dengelerim bozuk ondan’, ‘Aşırı kilo alıp vermekten oldu’, ‘Maalesef işim gereği çok hareketsizim’, ‘Ne yapsam olmuyor, bizim ailede genetik’ gibi cümlelerle başlayıp uzayan muhabbetlere mutlaka her kadın katılmıştır. Her 10 kadının 9’unda görülen bu problemin konuşulmaması ve buna sürekli doğru çarelerin aranmaması imkansız. Dolaşım bozukluğu sonucu derialtı yağ dokuda ödem oluşumu meydana gelir. Ödem, kan ve yağ doku arasındaki iletişimi bozar. Bozulan bu iletişim sonucu doku arasındaki bağ doku yapıları da sertleşir. Bu yapı bozukluğu fibrotik bantların oluşumuna sebep olur. İşte hastalarımızın yaşadıkları problem budur” dedi.

Activa Medikal Estetik Klinikleri Direktörü Medikal Estetik Hekimi Mevlüt Dağ, selülit tedavilerinde, yıllarca bu yapı bozulması olan alanda dolaşımı düzenleme yoluna gidildiğini ancak fibrotik bantlar ortadan kaldırılamadığı için tedavilerin ya başarısız olduğunu ya da çok hızlı bir şekilde portakal kabuğu görüntüsünün geri geldiğini söyledi. Kesin çözüm sağlamak amacıyla lazerler ve iğnelerle, fibrotik bantların ortadan kaldırılmaya çalışıldığını kaydeden Mevlüt Dağ, fakat istenilen sonuca bugüne kadar ulaşılamadığını hatırlattı.

SELÜLİTLERE TEK SEANSTA KALICI ÇÖZÜM
Yeni uygulama ile selülit sorununa kalıcı ve yan etkisiz çözüm bulunduğunu vurgulayan Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Smooth Liner, yıllardır estetik tıpta kullandığımız radyofrekans enerjisinin ve iğne uygulamasının birleştirilmiş halidir. Selülitli dokuda tedavilerin başarısız olmasına sebep olan ya da tedaviye rağmen hızla tekrar selülitin oluşumunu sağlayan ve bir türlü ortadan kaldırılamayan fibrotik bantlardır. Smooth Liner denilen cihazdaki iğne bildiklerimizden farklıdır. Kalp şeklinde dizayn edilmiş, onaylı ve patentli iğnesi en önemli özelliğidir. Selülitli dokuda oluşmuş olan fibrotik bantlar, deri altına alt tabakalara doğru uzanan ip şeklindeki yapılardır. Bunları ortadan kaldırmamız gerekir. Yaptığımız işlem ile tam da bunu sağlıyoruz ve kanamaya sebebiyet vermiyor.”

LOKAL ANESTEZİ EŞLİĞİNDE
Medikal Estetik Hekimi Mevlüt Dağ, selülitli alana önce lokal anestezi uygulandığını ve tek bir noktadan kılavuz bir iğne yardımıyla deri altına geçildiğini ifade etti. Sonra kalp şeklinde Smooth Liner iğnesi ile deri altına ulaşıldığını ve burada selülite sebep olan fibrotik bantların kalp şeklindeki özel ucu küt iğnenin orta boşluğuna takıldığını ifade eden Dağ, bu özel iğnenin ucundaki radyofrekans enerjisi sayesinde bantların kırıldığını söyledi. Medikal Estetik Hekimi Mevlüt Dağ, bu sayede selülit bölgesine uygulanan radyofrekans enerjisi ile deri altı dokuda metabolik aktivasyonun başladığını, bunun da yağ yapılarının şeklini düzeltip, kan ve lenf dolaşımını aktifleştirirken aynı zamanda gevşek deri dokuda sıkılaşma meydana getirdiğini aktardı. Dağ, uygulamanın en önemli avantajları olarak da, ağrısız ve kanamasız olmasını, çok kısa sürede yapılabilmesini, tek seansın yeterli olmasını ve etkinin hemen görülmesini gösterdi. Activa Medikal Estetik Klinikleri Direktörü Medikal Estetik Hekimi Mevlüt Dağ, işlem sırasında kalp şeklindeki iğnenin deri altından çıkarılmadan istenilen her türlü mezoterapi ürününün aynı alana verilebilmesinin de dile getirdiği büyük avantajlar arasında olduğunu sözlerine ekledi. 

Son Güncelleme: 17.09.2014 01:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.