SGK'dan 'iş göremez' ödeneği istiyor

ANKARA'nın Polatlı İlçesi'ndeki bir apartmanda kirasını ödeyemediği bodrum katında tek başına oturan inşaat işçisi Necdet Tetik, Antalya'da 2011 yılında üzerine iskele düşmesi sonucu bacağı kırılınca çalışamaz duruma geldi....

18 Şubat 2015 Çarşamba 09:38
SGK'dan 'iş göremez' ödeneği istiyor






ANKARA'nın Polatlı İlçesi'ndeki bir apartmanda kirasını ödeyemediği bodrum katında tek başına oturan inşaat işçisi Necdet Tetik, Antalya'da 2011 yılında üzerine iskele düşmesi sonucu bacağı kırılınca çalışamaz duruma geldi. Evin giderlerini dahi karşılayamaz hale geldiğini belirten Tetik, 3 yıldan bu yana Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) 'İşgöremez' ödeneği bekliyor.
Antalya'da bir inşaat firmasında işçi olarak çalışan 42 yaşındaki Necdet Tetik, üzerine inşaat iskelesi düşünce yaralandı. Aynı işyerinde birlikte çalıştığı arkadaşları tarafından Devlet Hastanesi acil servisine bırakılan ve bir daha kendisini hiç kimsenin aramadığı Necdet Tetik, 3 yıldan bu yana SGK'dan iş göremez ödeneği almak için mücadele veriyor. İnşaat firmasında sigortasız olarak çalıştığını belirten Tetik, iş kazası sonucu sol bacağının kırıldığını ve platin takıldığını, koltuk değneklerine mahkum olarak yaşadığını belirtti.
SGK OLUMLU GÖRÜŞ BELİRTMİŞ
Necdet Tetik, 2012 yılında Antalya Muratpaşa SGK Müdürlüğü'ne başvurduğunu yüzde 10 oranında iş göremez olunması halinde aylık bağlanacağına ilişkin kendisine yanıt verildiğini söyledi. Tetik, "Üzerime iskele düşmesi sonucu sol bacağım kırıldı. Bacağıma platin takıldı ve üç yıldır sürekli tedavi görmeme rağmen iyileşmedi. Bu yüzden çalışamıyorum. Hastane raporumda iş görmezlik oranı yüzde 25. SGK başvurumu değerlendirdi ve olumlu cevap verdi ama üç yıldır bir ödenek alamadım. Kimsem yok tek başıma yaşıyorum. Yetkililer sesimi duysun ne olur" dedi.
Polatlı'da bir apartmanın bodrum katında tek başına oturan Necdet Tetik, kira, elektrik, su gibi temel giderleri ödeyemediğini ve zor durumda olduğunu belirtti.

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.