Stresten kurtulmanın 9 yöntemi...

Yoğun bir gün geçirdiniz ve kafanız patlamak üzere... O zaman gelin bu tavsiyelere bir gözatın. Stresten kurtulmanın ve rahatlamak için yapmanız gerekenler çok kolay. 9 öneride stresten kurtulmak için neler yapılacak?

22 Ekim 2015 Perşembe 10:39
Stresten kurtulmanın 9 yöntemi...






Stresten kurtulmanın 9 yöntemi...

Yoğun bir gün geçirdiniz ve kafanız patlamak üzere... O zaman gelin bu tavsiyelere bir gözatın. Stresten kurtulmanın ve rahatlamak için yapmanız gerekenler çok kolay. 9 öneride stresten kurtulmak için neler yapılacak?

stres, kurtulma, yoğun iş, ağır tempo, insan, sağlık

Stresten kurtulmak için yöntemler

Kendinizi yorgun, mutsuz ve halsiz mi hissediyorsunuz? Tüm bunların sebebi stres olabilir ve önlem almadıkça stres, sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. ‘Yüksek Topuklar’ ekibi olarak biz de zaman zaman strese giriyoruz ama aşağıdaki yöntemleri uyguladığımızda kendimizi gerçekten iyi hissediyoruz! Siz denemek ve stresten kurtulmak için kendinize bir şans vermek ister misiniz? O halde, etkili tavsiyeler içeren özel haberimizi okumaya devam ediniz.

Strese karşı bir bardak su için



Su içmek, strese karşı iyi gelen en iyi yöntemlerden biridir. Suyun içindeki oksijen, rahatlamanızı ve daha sakin düşünmenizi sağlar. Denemeye ne dersiniz? Her gün, 15 bardak su için ve ilk günden mucizevi değişimi görün!

Pratik bilgi: Suyunuzun içine C vitamini içeren portakal, limon, çilek, greyfurt dilimleri ekleyip detoks suyu yaparsanız, stresten daha kolay kurtulursunuz.

Strese karşı dengeli beslenin

Dengeli beslenmek, sağlıklı bir ruh hali için gereklidir. Bazen, sadece aç olduğunuz için veya stres yapan aşırı şekerli yiyecekler tükettiğiniz için strese girebilirsiniz. Çözüm olarak sizlere kahvaltı, öğle, akşam yemeğini olabildiğince vaktinde yemenizi öneriyoruz. Ayrıca, akşamüstü saatlerinde tarçınlı süt içerek hem zayıflayabilir hem stresten kurtulabilirsiniz.

Pratik bilgi: Depresyona iyi gelen bitki çayları içmek, stresten kurtulmaya yardım eder.

Strese karşı sakinleştirici müzikler dinleyin



“Müzik, ruhun gıdasıdır” sözünü biliyorsunuz, değil mi? Bu gerçekten, strese karşı en iyi yöntemlerden biridir. Sakinleşmek ve kendinizi daha iyi hissetmek için müzik seçimlerinizi doğru yapın. Örneğin, ney dinletisi veya klasik müzik veya jazz müzik size iyi gelecektir. Bir sabah saatlerinde Mozart, akşamüstüne doğru Norah Jones dinlemeyi tercih ediyoruz.

Stresinizin kaynağını keşfedin

Stresin arkasında genellikle birikmiş öfke vardır, insanlara ‘hayır’ diyememek veya istenilen ilgiyi alamamak stres yaratabilir. Sizin için faydalı olan nedir, biliyor musunuz? İsteklerinizi ifade etmeyi öğrenin, her işi kendi başınıza halletmeye çalışmayın, insanlardan yardım isteyin. Biliyoruz, şimdiye kadar çok kırıldınız ama hayat, her gün yeniden başlamak için değerlidir.

Strese karşı şükür yürüyüşü yapın

Bu yürüyüş, diğerlerinden çok farklı: Sadece 10 dakika sürüyor ve yol boyunca gözlerimizin görmesinden karnımızın tok olmasına kadar her ufak durumlar için bile şükrediyoruz. Sonunda ise kendimizi iyi, güçlü ve stresten arınmış hissediyoruz.

Stresten kurtulmak için sevgi verin

Stresten, acılardan kurtulmanın en iyi yollarından biri sevgi vermektir, kalbinizi yumuşatır. Ailenize, akrabalarınıza, arkadaşlarınıza sarılın, sevgiyle dolu ilişkiler kurun. Eğer, etrafınızda sevgi vereceğiniz kimseler yoksa barınaklara gidip sevgiye muhtaç kedi, köpekleri sevin veya kendinize bir ev hayvanı edinin. Peki, diyelim ki o imkanınız da yok o zaman internetteki en tatlı kedi, köpek veya bebek videolarını izleyin. İnanın bize, sevdikçe stresten kurtulacaksınız.

Stresten kurtulmak için dik durun

Şimdiye kadar strese karşı sunduğumuz tavsiyeler gerçekten basit, değil mi? Bir tane daha etkili önerimiz var: dik durun! Masa başında çalışırken, yürürken, televizyon izlerken, sosyal medyada vakit geçirirken dik durun. Bu sayede, nefes almak kolaylaşır ve beyne daha fazla kan gider, stresiniz azalır.

Strese karşı meditasyon yapın


Daha mutlu, başarılı, verimli olmak için strese karşı meditasyon yapabilirsiniz, üstelik çalışırken bile! Eğer çalışıyorsanız, ofisinizdeki masada minik bir tatil yapabilirsiniz. Unutmayın ki hayal etmek, insanı iyileştirir. Sadece gözlerinizi kapatın, diyaframdan derin bir nefes alın ve kendinizi Antalya´da deniz kenarında düşleyin. Güneşin sıcaklığını hissedin. Dalgaları dinleyin. Havadaki deniz kokusunu içinize çekin. Kendinizle stres arasına biraz mesafe koyun. Günde birkaç dakika süreli bir “tatil araları” size çok yardımcı olabilir.
Son Güncelleme: 22.10.2015 11:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.